Hava Durumu

30 Ağustos Zaferimizdir

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2017 00:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 00:24

30 Ağustos Zaferimizdir

30 Ağustos 1922 tarihi istilacı güçlere karşı destanın yazıldığı gündür.30 Ağustos Türk milletini esir etmek isteyen yayılmacı, istilacı güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ürünüdür.  Türk milletinin ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.

Hepimizin bildiği gibi Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

Ben Türk’üm diyen herkes için 30 Ağustos tarihi, birçok şeyi ifade eder. 30 Ağustos, ölmeyi, esir olmaya tercih eden bir millet hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaz, demektir.

Bu nedenledir ki;  her yıl 30 Ağustos günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bayramıdır.

Son zamanlarda Milli bayramlar kutlanmıyor. Hâlbuki milli bayramlar birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştiren anlamlı günlerdir. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim yetişen her neslin iyice okuyup, araştırıp anlaması gereken dönemlerdir.

 Olağan üstü hal dolayısıyla toplantı, gösteri ve yürüyüşler bir ay daha yapılamayacak. Bu da demektir ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilecek, gibi görünüyor.  Gösterileri, şenliği görmeyen çocuklar milli duyguları nasıl edinecekler? 15 Temmuz nasıl unutulmaması gereken bir gün ise,  15 Temmuz günü yapılan etkinliklerin, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de, 19 Mayıs’ta ve 23 Nisan’da da yapılması gerekmiyor mu?

 Madem bu tarihler normal bir gün gibi protokolde kutlanıyor. Ben kendi adıma etrafımdaki çocuklara 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim’in diğer günlerden bir farkı olduğunu anlatmaya çalışacağım. O nedenle yeğenlerimin bayram harçlıklarını ve hediyelerini 30 Ağustos Zafer bayramında vermeye karar verdim.

Sizlere de tavsiye ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.