Hava Durumu

Akif Ekici, öz eleştirisini yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2014 15:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 15:39

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, düzenlediği basın toplantısı ile hem adliye de gördüğü yanlışları anlattı. Hem de özeleştirisini yaptı.

Özeleştiri yapabilmek, bir siyasetçi için çok önemli bana göre, genelde insanoğlu hatalarımızı kabul etmeyiz.

CHP adayı adliye de yaşadığı olayı anlatınca açıkçası demokrasi ile yönetilen bir ülkede bunların olmasını  kabullenmek hata olur. Akif Ekici’nin anlattığı bu olay gazete yada televizyonların ne kadar dikkatini çeker bilmiyorum.

 Saat 19:30 da elektrik toplantısı yapmak için adliye de bulunduğu sırada, ellerinde 2 torba ile 4 kişinin bir odaya girdiği bilgisini alıyor. O kişilerin girdiği söylenen odanın kapısı  vuruluyor ama içerden ses gelmiyor. Sonra hakim, kapıyı açmazsanız. Kapıyı söktüreceğim, deyince kapı açılıyor. İçerde bulunan kişiler oyları dökmüş bir şeyler yapıyor. BDP ilçe başkanı, BDP avukatı, MHP avukatı ve birçok CHP’li avukat bu olaya şahit oluyor. Tutanak tutulup, dava açılıyor.

Bu dava nasıl sonuçlanır. Onu bilemiyorum. Ama, Ak Partililer başarılı geçen bir seçimde, bu tür hilelere girerek başarılarına gölge düşürüyorlar. Çok yazık!

Neden başarınızın, şaibeli olmasına sebep oluyorsunuz? Ak Parti Gaziantep’te her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde çıktığı halde bu yapılıyorsa, Ankara, İzmir ve İstanbul’da daha fazlası yapılmıştır. Demekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz.

Ankara’da Ak Parti ve CHP arasında yarım puanlık bir fark var. Gaziantep’te bu olduysa, Ankara’da bundan daha fazlası olmuştur. Bu seçim döneminde Yüksek Seçim Kurulunun işi gerçekten zor. Ama işleri ne kadar zor olursa olsun. Hakkaniyet çerçevesinde hareket etmeleri gerekiyor.

Akif beyinde dediği gibi, aradaki fark çok açık, itirazlar sonucu değiştirmeyecek belki ama bundan sonraki seçimler için, demokrasi için gerçeklerin gün yüzüne çıkması gerekiyor.

Bu durumda YSk üyeleri, sorumluluk çerçevesinde görevlerini şaibesiz olarak, yapmalılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.