Hava Durumu

Amaç aynı ama…

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2014 16:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2014 16:38

Dün ülke genelinde eğitim sendikaları iş bıraktı. Sendika üyeleri de yaşadıkları sıkıntıları duyurmaya çalıştılar. Sendikaların derdi ortak ama çalışmaları ayrı ayrı…

Şehrimizde yaşanan sendika eylemlerine bir bakacak olursak; sendikalar yandaş öğretmen atanmasına, okullarda müdür, hizmetli olmayışına ve öğretmen eksiğinin giderilmemesine tepki gösterdi.

Kırkayak parkında buluşan sendikalar Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelip basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Kırkayak’tan davul zurna eşliğinde yürüyüp, Balıklı parkında basın açıklaması yaptı. Eğitim-İş yine Kırkayak parkında toplanıp, Yeşilsu alanı kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı.

Sendikalar, odalar meslek örgütleridir. Fikir ayrılıkları, farklı siyasi görüşleri olabilir. En azından ortak sorunları ile ilgili bir arada daha güçlü olmaları gerekirken, ayrı ayrı alanlarda eylem yapmalarına anlam veremiyorum.

Türk halkı olarak, birlikte, dayanışma içerisinde dünya ülkelerine karşı Kurtuluş Savaşını kazanmış bir milletin torunlarıyız. Bakıyorum, Kapitalist sistem içerisinde birlik, dayanışma yok oldu. Kendi sorunlarını çözmek, ortak sorunları dile getirmek için dahi bir araya gelinemiyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki bu dağınıklık, iktidarların işine yarıyor. Hatta sayıyı arttırmak için Sarı sendikalar kurduruluyor. Üyelerinin hakkını koruması gereken sendikalar gün geçtikçe zayıflıyor.

Burada bir fıkra anlatacağım.

Abraham Lincoln‘un başkanlık yaptığı dönemde Amerika Birleşik Devletleri‘nde iç savaş çıkmıştı.

Genelkurmay Başkanı McCelland‘ın kararsız ve gevşek tutumu savaşın uzamasına sebep oluyor, güney illeri alev alev yanıyordu.

Başkan Lincoln dayanamayarak Genel Kurmay Başkanı McCelland‘a şu notu gönderdi:

“Azizim General! Şayet orduyu kullanmayacaksanız, kısa bir süre için ödünç alabilir miyim?”

Kıssadan hisse!

Sizlerde birlik, dayanışma ile Sendikaların gücünü kullanmayı denemeyecekseniz. Gün gelir birileri “ödünç almak ister”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.