Hava Durumu

Anketler

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2014 16:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2014 16:03

Anketlerimizi bitirdik.Anket, sayesinde Gaziantep’in daha önce görmediğim birçok sokağını gördüm. Farklı etnik kökende insanlarla tanışıp, sohbet etme fırsatı buldum.

Her mahallenin kendine özgü, bir havası, insan profili vardı. Bazıları hayatın içinde her anını yaşarken, bir çoğu kendi dünyasında , hayat mücadelesini veriyordu.

O hayat mücadelesine kendini o kadar kaptırmış ki, çevresinde olan bitenden habersiz yaşıyordu. Ülke gündeminden, yaşanan olaylardan, hatta yerel seçimlerin yapılacağını bilmeyen insanlar vardı. Genellikle de kadınlar…

Ne ülke gündemi, ne yolsuzluk, ne de seçim umularında, tek dertleri GEÇİM.

SEÇMENLER

Kadın seçmenlere gelince; özellikle kırsal mahallelerde Ak partili seçmenlerin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.Kadınlardaki, Tayyip Erdoğan sevgisinin bitmesine imkan yok. Ak Partinin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin. Yerel seçimlerde oyunuzu hangi partiye kullanacaksınız? sorusunun cevabı Recep Tayyip Erdoğan oluyordu. Mahallelerde Fatma Şahin kadınlardan ciddi destek varken, köy ve ilçelerde daha çok telaffuz  edilen isim Akif Ekici oldu.MHP adayı Mustafa Erzin’in hakim olduğu bölge de az değil.

Ama yine de CHP ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayları   Akif Ekici ve Mustafa Erzin, Fatma Şahin’e karşı değil, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yarışıyorlar. Allah kolaylık versin.

Erkek seçmenlere baktığımızda durum biraz değişiyor. Erkek seçmenler olayları takip ediyor. Televizyonlarda haberleri izlerken, kahveye geldiklerinde gazeteleri okuyorlar. AK Partiye kızgın sayısı çok, özellikle küçük esnaf, hepsinin derdi aynı kepenkleri kapatmaya az kaldı. Evine ekmek götürememenin ezikliğini yaşıyorlar.

Genç seçmenler arasında yükselen trend MHP, gençlerin pek çoğu ilk kez kullanacakları oylarını MHP’yi destekleyecekler gibi görünüyor. MHP’yi zorlayacak olan ise Akif Ekici’nin gençlere yönelik vaatleri, Gazikart burs ve yurt  imkanı ciddi projeler.. Mustafa Erzin’le adaylığı sürecinde trafik ve kadınlarla ilgili projelerini dinlemiştik.  Ama, MHP’nin gençlerle ilgili projelerini öğrenme şansımız olmadı.

Ve BDP …  BDP yerel seçimlerde oyunu ciddi oranda arttıracak gibi görünüyor. Kadın konusunda yaklaşımları takdire şayan, Eş başkanlık olayı beğeniliyor. BDP yerel seçimlerde gücünü görüp, genel seçimlerde Gaziantep milletvekilini çıkarabilir mi? Bence çıkarır.

 Tecrübeli siyasetçiler, siyasette 24 saat bile uzun derler . Bazı pazarlık duyumları alıyorum. Eğer pazarlıklar olmazsa, bence BDP bu seçimin kazananlarından olacak.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.