Hava Durumu

Asım Güzelbey, gönülleri kazandı

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2014 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2014 08:55

Asım Güzelbey, yazılı ve görsel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı başlamadan gelen gazeteci arkadaşlarla sohbet ettik.

Ortak kanı Asım Güzelbey’in demokrat bir başkan olduğuydu. Ak Parti’den belediye başkanı seçilmesine rağmen hiçbir zaman siyasi kimliğini belediye işlerine karıştırmadı.

Seçildikten sonra siyasi kimliğini bir kenara bırakarak, Ak parti belediye başkanı değil, Gaziantep şehrinin belediye başkanı oldu. Demokrat yaklaşımıyla gönülleri kazandı. Partili partisiz herkes tarafından sevildi.

Başbakan mitingi öncesi yaptığı konuşmada halk sevgisini gösterirken, “Gaziantep seninle gurur duyuyor “ sloganları susmak bilmemişti.

Asım Güzelbey’in  bana göre önemli bir özelliği de, Ak Partililerde çok görülmeyen bir tavır sergilemesiydi. Yanlış politikalarda “Kral çıplak” diyebiliyordu. 

Suriyeliler,Gaziantep’e yoğun olarak gelmeye başladığında, herkes övgüler dizerken, Asım Güzelbey, bu kadar insan şimdi havalar güzel parklarda kalıyorlar. Ama kışın ne olacak, diye sorabilmesi bunun kanıtıydı.

Asım Güzelbey, aynı zamanda vefalı bir yol arkadaşı olduğunu da gösterdi.Her zaman olduğu gibi Ünsal Göksen yanı başındaydı. Fuat Özçörekçi’yi, Sevim Hanım’ı  konuşması sırasında andı. İyi bir idareci, lider olduğunu kanıtladı. Malum siyasetçiler, “ben yaptım” demeyi severler.Asım bey, “biz yaptık” dedi.

Şehrin tarihine, kültürüne sahip çıkarak, yıkık dökük harabe görüntüden kurtardı. 2 yıl hiçbir şey yapmamış gibi göründü. Eleştirildi. Dün toplantıda söyledi. 2 yıl planlama ile geçmişti.Planlamanın sonunda takdire şayan işler ortaya çıktı. Memleketini sevmeseydi. Bu kadar eleştiriye katlanmak kolay olmazdı. . Ellerine, emeğine, bu kadar eleştiriye tahammül ettiği için de yüreğine sağlık…

Daha önce bir yazımda yine söylemiştim. Asım beyden sonra o makama kim oturacak, bu hafta sonu öğreneceğiz. Bildiğim makama oturacak kişinin işi çok zor olacak. Önünde hafızalara kazınmış iki duayen belediye başkanı var. Celal Doğan ve Asım Güzelbey.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.