Hava Durumu

Bahaneler bahaneler…

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2014 14:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2014 14:09

Bir şeyi yapmaya gönlü olmayan insanın;mazereti her zaman cebindedir....

 

İş yapmaya gönlü olmalı insanın, bir şeyi yapmaya gönlü yoksa mazereti çok bulur. Önemli olan çalışıp çabalamak, emek harcamaktır. Çalışan insan, harcadığı emeğin karşılığını mutlaka alır. Geri dönüşüm biraz geç olabilir. Önemli olan yılmadan, dürüst bir şekilde işine sahip çıkmaktır.

Sen üzerine düşeni yaptıktan, sebat ettikten sonra gerisi gelir.Yapıcam ama, keşke, geçirirsen bir bakmışsın ki ömür bitmiş.Ne yaparsan yap, “iyi ki” yaptım diyebilmeli insan. Çok şükür ben hayatım da bunu hep söylüyorum. Sonucundan zarar da görsem.”İyi ki” yaptım diyorum.

Bakın size bir hikaye anlatayım.

“ Küçük bir kasabanın dört ayrı mahallesi varmış. Birinci mahallede Evet ama'lar yaşıyormuş. Evet ama'lar ne yapılması gerektiğini bildiklerini düşünürlermiş. Yapma zamanı geldiğinde ise "evet, ama" diye cevap verirlermiş. Cevapları hep yanlış olurmuş. Suçu başkalarına atmakta da ustaymışlar.        

İkinci mahallede Yapıcam'lar yaşarmış. Ne yapacaklarını bilirlermiş. Kendilerini yapacakları şeye adım adım hazırlarlarmış, ama yapacakları sırada şanslarını kaçırdıklarının farkına varırlarmış. Bu mahallede insanların dizleri dövülmekten yara bere içindeymiş. Yaşamı ertelememek için verdikleri kararı bile ertelerlermiş.       

 Üçüncü mahallede yaşayan Keşkeci'lerin, hayatı algılama güçleri mükemmelmiş. Neyin yapılması gerektiğini daima en isabetli şekilde bilirlermiş ama, her şey olup bittikten sonra. Keşke'cilerin de başları kanarmış hep, duvarlara vurmaktan!      

  Kasabanın en yeşil bölgesinde, en güzel evlerin olduğu mahallede ise İyiki yaptım'lar otururmuş. Keşkeci'ler bu mahallede yürüyüşe çıkar, etrafa hayranlıkla bakarlarmış.        

Yapıcam'lar Keşkeci'lerle birlikte bu mahallede yürüyüşe çıkmak ister ama bir türlü fırsat bulamazlarmış.        

Evet ama'lar ise mahallenin güzelliğini görmek yerine, ağaçların gölgelerinin yeterince geniş olmadığından, güneşin daha erken saatte doğması gerektiğinden şikayet ederlermiş.      

  İyi ki yaptım mahallesindeki insanların kusuru da, beyinlerinde mazeret üretme merkezlerinin olmayışıymış!”

Mazeret üretme sistemini hayatınızdan çıkarmanız dileğimle..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.