Hava Durumu

Başarının anahtarı birleştirmek…

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2021 00:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 00:49

Siyaset, toplumu idare etme, toplumda oluşan çatışmaları uzlaştırabilme sanatıdır. Yerelde siyaset yapınca, birleştirme, çatışmaları uzlaştırabilme yeteneği çokta daha fazla önem kazanıyor.

Şimdilerde grup toplantılarında yapılan konuşmaları dinleyince, uzlaştırmadan birleştirmeden çok uzak olduğunu görüyorum.

Siyasette, kadınlar daha çok yer almalı. Kullandıkları dil eleştirel de olsa, sempati katabiliyorlar. Mesela Meral Akşener…

**

Akşener, Grup toplantılarında hem gülümsetiyor. Hem düşündürüyor.  Eleştirisini de yapıyor. Kimseye hakaret etmeden, itici bir dil kullanmadan, yüzünde tatlı bir tebessümle gördüğü yanlışları arka arkaya dile getiriyor.

**

Yerel siyasete baktığımızda Fatma Şahin, birleştirme ve uzlaştırma konusunda çok önemli adımlar atıyor. Bu adımlar, OECD ülkelerinden bile fark edildi. Şampiyon Başkanlar arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yerini aldı.

Peki, Fatma Şahin?  Eleştirilmiyor mu eleştiriliyor. Şehir adına yaptığı projeleri eleştirenler oluyor. Bu eleştirenlere nasıl yaklaşıyor? Konuyu en ince detayına kadar izah ediyor. Yerinde ziyaret edip açıklıyor. Kamuoyu önünde toplantılar düzenleyip, bilgilendiriyor.

Bunlar siyasette görmeyi özlediğimiz davranışlar.

**

Bana göre, siyasette başrolde kadınlar olmalı. Bu yapıcı, olumlu, tebessüm ettiren eleştirel dili siyasete kazandırmalı.

Kazandırmalı ki, sürekli birbirine hakaret eden, ortamı geren erkek siyaset dili ortadan kaybolsun.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.