Hava Durumu

Basın Bayramı!

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2013 17:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2013 17:04

 

Bugün basından sansürün kaldırılışının 105 yıldönümü kutlanıyor. Mail kutusu açtığımda milletvekilleri, belediye başkanları basının ne kadar kutsal bir görev yaptığına değinerek basın bayramımızı kutlamışlar.

Mesajları okudukça gözlerim yaşardı. Meğerse ilimizin ileri gelenleri biz basın çalışanlarını zor şartlarda yaptığı işleri ne kadar önemserlermiş…

Medyanın meslek ahlakından ödün vermeden yayın yapması, bulundukları bölgenin huzuru ve gelişmesi açısından önem taşımaktadır. Ama bulunduğu bölgede yolunda gitmeyen işlerle ilgili vatandaşın eleştirilerini dile getiremez. 

Neden mi?

Çünkü, eleştirilen yerel yöneticiler buna çok kızar. Özellikle yerel medyanın işi, yerel yönetimlerden gelen övgü dolu haber bültenlerine yer vermektir! Çünkü yerel yönetimler bu yerel gazetelere abone parası ödemektir. Yerel televizyonlara ortak yayın parası ödemektedir. Eleştirel haber yapmak yerel basının harcı değildir. Basın etliye, sütlüye karışmayınca sansür de ortadan kalkıyor.

Hal böyle olunca da yerel yöneticiler yerel medyanın sözde sansürden kurtuluşunu övgü dolu sözlerle kutluyorlar.

Ne diyelim. Bende sevgili meslektaşlarımın basının sansürden kurtuluşunun(!) 105’nci yılı vesilesiyle kutlanan Basın bayramını tebrik ediyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.