Hava Durumu

Baskın yok;şikayet var!

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2013 21:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2013 21:29

Günlerdir neredeyse tüm televizyon kanallarında ‘öğrenci evleri’ tartışılıyor. Görünen o ki ‘kız-erkek’ mevzuu giderek ‘güvenli’ sahaya taşınıyor. Ruhsatları tam mıymış, doğalgaz tesisatında kriterler yerine getirilmiş mi, yangın merdivenleri var mıymış...

Bu binaların  bir standarda kavuşturacaklarını müjdeliyor. Evet, çok ikna edici. Mesele gerçekten de yangın merdiveni eksikliğiydi.  Peki bu  belediyelerin Yapı Denetim şirketleri ne iş yapar? Neden ruhsat verilir bu binalara… Stüdyo daireler Ak Partili belediyeler döneminde bu kadar arttı. Daha önce Gaziantep’te stüdyo daire yapılmıyordu.

İhbarcı komşuya dikkat!

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin uygulamaya dair ‘müjdesini’ yazdı: “ Polis bir yaptırımda bulunmayacak. Aynı evde yaşayan karşı cinsler komşuların da uyarısı sonucu tespit edilirse polis bu gençlerin ailelerine telefon açıp ‘İşte oğlunuz veya kızınız şu evde şu kişilerle birlikte yaşıyor’ diye bildirimde bulunacak. Başka bir uygulama kesinlikle söz konusu olmayacak.” Oh, diyerek rahatlamamız bekleniyor, baskın yok, muhbirlik ve aileye şikâyet var. Bu durumda size gıcık olan bir komşunuz polisi ararsa, olacakları düşünün artık.

Olayın birde aile boyutu var ki o ayrı bir handikap,düşünün kız babasısınız size bir telefon geliyor. Kadın cinayetinin yaşanmadığı bir gün olmazken ihbarlar neticesinde polisten telefon alan bir ailenin kızına yönelik nasıl bir tasarrufu olacak? Günde üç  beş kadın hayatlarındaki erkekler tarafından öldürülürken bu vebal kime yazılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bu konuda nasıl bir çözüm bulacak, merakla bekliyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.