Hava Durumu

Bilinçli oy kullanmıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2014 17:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2014 17:49

Hürriyet Mahallesinde 100 kişiyle görüşerek, anket yaptık. Büyükşehir ve Şehitkamil’de hangi adayların yarışacağını söyledik. Mahalle sakinlerine hangi partiye oy kullanacaklarını sorduk. Mahallede yaptığımız sohbetlerde oyumuzu bilinçli kullanmadığımızı gördüm.

Aileden gelen geleneksel yapı  yada yardımların hatırına oy kullanmaya devam ediliyor. Parti ismi veriliyor. Ama “ adayın kim olduğunu biliyor musunuz?” diye sorduğumuzda “adaylar belli oldu mu ki?” diye cevap aldık. Adaylara çok iş düşüyor. İnsanlar yerel seçimlerin farkında değil, vatandaş seçimleri gündemine almamış.

 30 Martta seçim olacağından haberi olmayan insanlar olması ise bana biraz garip geldi. Bu defa oyum MHP’ye diyen vatandaş, MHP adayının kim olduğunu bilmiyor.Hürriyet Mahallesi  ilk mahallemizdi. Ama bu kadar ilgisiz, gündemden haberdar olmayan bir mahalle göreceğimi düşünmemiştim. Açıkçası biraz şaşırdığımı itiraf etmeliyim.

Vatandaşların çoğu, seçimle işimiz yok. Vakti gelince gider sandıkta oyumuzu kullanırız. Benim çocuğum askerden geldi.Bir aydır başvurmadığı yer kalmadı, iş bulamadı. Bugün patates 3 TL olmuşken, seçim aklıma gelmiyor. Sadece bu defa oyumu Ak partiye vermeyeceğim. Asgari ücretle bu ev nasıl dönüyor haberiniz var mı? diye sorması vatandaşın seçim değil, geçim derdinde olduğunu ortaya koyan en güzel örnekti.

Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na mahalleli bayağı tepkiliydi. Başka parti kazanamayacağı için mecburen Fadıloğlu’na oy vereceğiz. Keşke, Ak parti başka adayla gelseydi, diyenler Fadıloğlu’nun sadece imarlı kesime hizmet ettiğini düşünüyor .Şehitkamil’e ŞKM kültür merkezi, spor salonlarıyla gerçekten güzel hizmetler yapıldı . Vatandaş kendilerine hizmet gitmediğini çok net ifadelerle dile getirdiler.

Şehitkamil’de  Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu vatandaşın gönlünü fetetmiş görünüyor. Anket Şehitkamil Bölgesinde olduğu için Mehmet Tahmazoğlu’nun adını hiç telaffuz etmesekte Şahinbey’de otursak, oyumuz kesin Tahmazoğlu’na verdik, diyen de az değildi.

Diğer partilerin Şahinbey adayları, Ak parti adayı Mehmet Tahmazoğlu karşısında daha çok çalışması gerekiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.