Hava Durumu

Birlik kuvvettir

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2022 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 08:32

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Gençlerin Milli şuurla yetişmesi için Çanakkale bilgilendirme toplantısına ardından şehrimizin trafiğine nefes aldırmak adına yaptığı üç katlı Köprülü kavşak inşaatını gezdirdi.

İçinde yaşarken farkına varmıyoruz. Ama şehrimiz büyüyor. Yeni açılan bulvarlar, şehri gecekondu görüntüsünden kurtarmak için yapılan kentsel dönüşüm ile Şahinbey bölgesinin çehresi değişiyor. Açılacak olan üç katlı köprülü kavşak ile o bölge bambaşka bir havaya bürünecek. Bütün yollara alternatif yolların olması da şehir trafiğini de ciddi anlamda rahatlatacak gibi görünüyor. En güzeli başkan bu büyük projeyi 6 ay gibi bir süre de de bitirecek.

Dayanamadım, sayın başkan keşke Şehir hastanesi işini de siz alsaydınız. En azından şimdiye kadar tamamlanırdı diye ekledim. Üç katlı köprülü kavşağı yapmak kolay bir iş değil. Hem de bu kadar kısa sürede tamamlanması her kişinin yapabileceği bir iş değil.  Ekip gerekiyor, maddi güç gerekiyor. Çok iyi koordine edilmesi gerekiyor. Sahada gördüğümüz kadarıyla tüm ayaklar yerli yerinde, tıkır tıkır işliyor.

**

Hangi işi yaparsanız yapın. Ekip ruhunun olması, ekip çalışmasında tüm halkaların yerli yerinde olması, işin kaliteli ve düzenli olması anlamında çok değerlidir. İşlerin planlı ve zamanında yapılması ekip liderinin kararlılığı, ekibin işleri benimsemesi işin başarısını getirir.

Yazımı bir anekdotla bitirelim.

İyi huylu geçimli, sevecen bir adamın sürekli birbirleriyle didişen dört oğlu vardı. Adam, oğullarının iyi huylu ve geçimli olmalarını çok istiyordu.

Günün birinde, aklına bir fikir geldi. Oğullarından, bir demet çubuk toplayıp getirmelerini istedi. Sonra, her birine getirdikleri demeti dizleriyle kırmalarını söyledi. Hepsi denedi, ama hiçbiri bunu beceremedi.

Adam demeti çözdü ve çubukları teker teker çocuklarının ellerine vermeye başladı. Çocuklar bütün çubukları bir bir kırıp attılar.

Bunun üzerine:

“Evlatlarım” dedi adam. “Birlik olursanız, zorlukların üstesinden gelirsiniz. Ayrılırsanız, zorluklar sizi ezer geçer. Birlik kuvvettir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.