Hava Durumu

Bu da mı manidar?

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2014 14:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2014 14:33

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkemenin son yapılan SBS 'nin yerleştirme sonuçlarının yürütmesi durdurmasına ilişkin olarak açıklama yaptı.  Mahkemenin açıkladığı kararın zamanı manidar diyecek, ama son zamanlarda o kadar çok kullanıldı ki, diyemedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara 18. İdare Mahkemesinin SBS sonuçlarının yürütmesini durdurmasına ilişkin, "Bu sınav sonucunda okullara yerleşmiş olan çocuklarımız rahat olsunlar, aileleri rahat olsun, velilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz endişe etmesinler. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmamıştır, olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir, bunlar çocuklarımızın tümü için kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığıdır. İtiraz için hazırlıklarımızı yaptık. Biz de bir hafta içinde itiraz için müracaat edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir öğrenciyi mağdur etmez. Danıştay kararı değildir İdari mahkeme kararıdır. " dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocuklarımız rahat olsunlar, dedi demesine de siz gelin bunu o çocuklara anlatın. Herkesin aklında bin tane soru, SBS’de yapılan hata ortaya çıktı.

Yıllarca okuyup, iki, üç saatlik bir sınava bağlı bütün hayatınız, ne kadar başarılı olursanız olun. Girdiğiniz sınavlarda yüksek puan almadıkça bir anlamı yoktur.

Son yıllarda yapılan bütün sınavlarda sorunlar çıktı. Kopya çekildiği tespit edildi. Soruların sızdırıldığı günlerce konuşuldu. İnsanların yıllarca verdiği emeği 2-3 saatlik bir sınava bağlıyorsunuz.. İnsanlar çocukları güzel bir eğitim alsın diye, ilköğretimden başlayarak özel ders aldırıyor. Dershanelere gönderiyor. Bu ailelerin çoğu bunu diğer ihtiyaçlarından keserek yapıyor. Hiç olmazsa bu sınavları sağlıklı yapın.

Bu işlerin sorumluları nasıl hala o makamlarda oturabilirler. Neden kardeşim işini doğru yap, demiyorsunuz.

Buna rağmen Bakan hala “Zamanlama manidar demek istemiyorum. Bu söz özellikle çok kullanılıyor bu aralar. Söylemek istemiyorum ama dava Temmuz’da açılmış. Aradan aylar geçmiş. Okullara yerleştirme yapılmış, dersler başlamış. Böyle bir karar verilmiş. O yüzden fazla konuşmak istemiyorum.”  diyebiliyor.

Ne yani, buda mı Faiz lobisinin, dış mihrakların  işi. Hatalıyız, düzeltmek için gereği yapılacak. Kimse mağdur edilmeyecek, deyin. Lütfen artık bir defa da hatanızı kabul edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.