Hava Durumu

Bu kadar zamandır neredeydiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2022 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2022 08:12

Uzam zamandır boş kalan CHP ilçe Başkanlıklarına atama yapıldı. Geçen hafta “CHP’de kazan kaynıyor” diye haber yaptık. Sebebi de 9 Kasım’da görevden alınan ve bu zamana kadar boş kalan ilçe başkanlıkları için sessiz kalanların, bugün seslerini çıkarmalarıydı.

Süreç nasıldı?

9 Kasımda MYK kararı ile CHP il ve ilçe yönetimleri görevinden alınmıştı. Nisan 2021 tarihinde de Geçici İl yönetimi Neşet Uçar başkanlığında oluşturulmuştu.

Atamaların yapıldığı güne kadar iki defa kongre yapılma kararı alınmışken, ikisine de uyulmadı. İlçelere Genel Merkez tarafından atama ancak yapılabildi.

Ne zaman ki merkez ilçelere atamalar yapıldı, sonrasında sesler yükselmeye başlandı.  

“Haksız yere seçimle gelenleri görevden aldınız, görevden alanlara çanak tuttunuz. Değişim dediniz, yenilenme dediniz. Dediklerinize siz de inanmadınız. Amacınız ne değişimdi ne de yenilenmekti. Siz siyasi ikbaliniz için bu şehri dizayn etmeye çalıştınız. Eskiler olmasın, dediniz. Aileler olmasın dediniz.

Emek verenleri, hiç bir şey beklemeden yıllarını bu partiye vermiş, maddi manevi her zaman partinin ve partililerin hizmetinde olmuş kişileri istemediniz. Sonrada çıktınız emekten bahsettiniz. Neredeyse iki yıla yakın bu partinin kapısına kilit vurmaya çalıştınız.  Ama partinin emekçileri buna izin vermedi.  Görevden alınmış olsalar dahi ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri halen görevdeymişcesine madden ve manen partiye emek verdiler. Yönetim eksikliğini hissettirmediler. Sizler ne yaptınız. Siyasi geleceğiniz için partiyi dizayn etmeye çalıştınız. Parti emekçileri hep sustu "genel merkez böyle istiyor. Böyle olsun" dediler. Ama sizler türlü oyunlarla insanların emeğini hiçe saydınız. Emek hırsızlığı yaptınız.” Diye veryansın edildi.

Evet bu siteminizde, eleştirinizde sonuna kadar haklısınız. Kesinlikle bu açıklamanın altına imzamı atarım.

Ama bu sesin yükselmesi, atamaların arkasından yapılınca, insanın aklına istediğiniz kişi atanmadı mı, diye sormak geliyor.

Bu kadar zamandır neyi, kimi beklediniz?

Sesinizi daha önce yükseltmeniz gerekmiyor muydu?

15 aydır partide sorun yoktu, atamalar yaptıktan sonra mı başladı?

Partinin yönetimsiz kalması sorun değildi, kayyum atanması mı sorun oldu?

Bu zamana kadar neredeydiniz be kardeşim…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.