Hava Durumu

Büyümüşüz!!!

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 00:02

2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 büyümüşüz!!!  İyi de nasıl büyüdük? Büyüdüysek de kesin hormonlu bir büyümedir bu…

2020 yılı pandemi gölgesinde geçti. 2021 de bir önceki yıldan farklı değil. 1 Temmuz’da normalleşmeye başladık.  Normalleşmeye başladık da normalleşe bildik mi?

Birçok işyeri sahibi işletmesini ya kapattı. Ya da yarı kapasite ile çalıştırmaya başladı. İnsanların gelirleriyle birlikte alım gücü de düştü.

Elinizi neye atsanız ateş pahası…

Okul alışverişi yapılıyor. İnsanlar birini alıp birini bırakıyor. Hele bir evde okula giden birden fazla çocuk varsa, eyvah ki, eyvah…

**

Atalarımız, “Kişi kendinden bilir” demiş.

Evet, kendimizden biliyoruz. Her geçen gün artan pahalılık nedeniyle iyice yoksullaşıyoruz. Elektrik faturaları, yakın zamanda başlayacak olan doğalgaz faturalı şimdiden gözümüzü korkutuyor.  Eskiden ülkemizde yazın meyve ve sebze fiyatları ucuzlardı. Bu sene ise fiyatlar el yakıyor.

Pandemiyi bahane edip fırsatçılık mı yapılıyor. Yoksa artan maliyetlere ancak mı yetişiliyor bilemem. Bildiğim tek şey ekonomimiz şahlanmıyor. Büyüdüğümüzü düşünmüyorum.  

Aksine her geçen gün yoksullaşıyoruz. Yapılan fiyat artışları ile maaş zamları birbirini dengelemiyor. Bütçe sürekli açık veriyor. 

Vatandaşın sesini iktidar duymuyor. Halktan kopmanın bir göstergesi de bu…

 Büyüme gerçek büyüme değil. Büyüme sadece istatistiksel veriler olarak kalıyor.

Artık gerçekleri görün lütfen…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.