Hava Durumu

Buzdağının arkası…

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2014 17:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2014 17:50

Ön taraf stadyum ve AVM, arka taraf çöplük…

Yaprak Mahallesi Yeni oba Sokak’ın Büyükşehir’in merkezinde bir sokak olduğunu söylemeye  insan utanır.

Seçim anket çalışmaları yaptığımız sırada yolumuz, Şehitkamil ilçesinin Yaprak mahallesine düştü. İyi ki düştü.Stadyumun ve Forum AVM’nin yanı başında böyle bir manzarayla karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. 

Yıkık, dökük harabe yerler…  Çöp konteynırı varken, sokağa atılan çöpler..

Kışın günü bile kokudan durulmazken, yazın orada oturan insanlara Allah yardım etsin. Yazın sıcak günlerinde sinekten, kokudan oturulmaz .

Belediye başkanlarımız  övünerek yaptıkları projeleri vatandaşla her fırsatta paylaşıyorlar. Peki, Şehitkamil Belediye Başkanı ilçesinde, hem de belediye binasından çok uzak olmayan böyle bir sokağın varlığından haberdar mı?

Sayın başkan, kırsalda oturan vatandaşlar sizden genelde şikayetçiler, imarlı kesime hizmet ediyor. Bizim mahallelere hizmet etmiyor, diyorlar. Belki haksızlıkta ediyorlar. Ama Yeni oba sokağı görünce, kenar mahallelere hizmet gelmiyor, denmesine hak vermek gerekiyor.

Semt sakinlerine de, çöp konteynırı olan bir yerde, çöpü neden yere atarsın a vatandaş demeden de geçemeyeceğim.

Yıkılan binalar tinerci yuvası olmuş, o yıkık dökük binaların yanı başında Abdullah Kepkep ilköğretim okulu var.  Çocuklar sabahın erken saatlerinde o metruk yapıların önünden geçerek, okula gidiyorlar.  Okuluna gitmek isteyen çocuğun yoluna tinerci çıksa, çocuğa zarar verse bunun vebalinden nasıl kurtulacaksınız?

O sokağı daha önce de haber yapmıştık. Aradan aylar geçmiş olmasına rağmen hiçbir şey değişmemiş. Şehrin göbeğinde, Forum AVM’nin yanı başında bu sokak metropol ilçeye yakışmıyor.

Deplasmana gelen takım taraftarları stadyum çevresini dolaşayım, diye çıksa, o sokağa gelse ne düşünür? Sadece görünen yerleri düzeltip, görünmeyen yerleri kendi haline bırakılması doğru değil. Sadece makyajla iş bitmiyor.

Bu şehir hizmeti fazlasıyla hak ediyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.