Hava Durumu

CHP Büyükşehir Adayını belirlerken…

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2018 03:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 03:51

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim;

CHP, Fatma Şahin’in karşısına aile yaşamı ile örnek bir ismi aday olarak çıkarmalıdır. Aksi takdirde kadınlardan oy almak hayal olur…

Yerel seçimler yaklaşıyor. Aday adayları ortaya çıktı. Çok kısa bir süre sonra, tüm partilerde adaylar kesinleşecek. Büyükşehir’de Ak Parti’nin adayı netleşti gibi.

Ak Parti’de Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adayı, büyük olasılıkla mevcut başkan Fatma Şahin olacak. Ak Parti’de merak edilen, ilçelerin ne olacağı…

**

Ana muhalefet partisine baktığımızda Büyükşehir Belediye başkanlığı için tek başvuru yapan isim M.Sait Köse oldu. Ancak başvuru yapmadığı halde başka isimlerin gösterilebileceği de konuşuluyor.  Başvuru yapmayan bir ismin aday yapılması da, kurumsal yapıya ne kadar uygun bir davranıştır? (Bu ayrı bir yazı konusu.)

Ana muhalefet partisi CHP, Ak Partinin Bakan Başkanı ile yarışacak ismi çok iyi analiz etmeli. Ak partili kadın adayının karşısına çıkarılacak kişi aile hayatıyla, sosyal yaşantısıyla toplumda kabul gören birisi olmalıdır.

Kulislerde konuşulanlara bakarsak, aile yaşamı uygun olmayan isimler konuşuluyor. Bu isimler aday olduğunda hem parti içerisinden, hem de şehir kamuoyunda ciddi tepkiler alabilir.

Eğer CHP’nin, toplumsal değerlere uygun aile yaşamı olan bir isim seçemez ise, seçim sürecinde rakiplerine çok malzeme vereceğini düşünüyorum.

O nedenle CHP’li yöneticilere çok iş düşüyor. Ak Parti’de hem iktidar gücü var, hem de kadın aday avantajı var. CHP’liler bir değil, bin düşünmeli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.