Hava Durumu

CHP’nin kendiyle imtihanı…

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2017 00:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 00:46

CHP meclis üyesi basın toplantısı düzenleyerek “Şehri yönetenler, kenti yönetmeyi bilmiyorlar. Sorunları yama ile kapatmaya çalışıyorlar. Bir bölgeyi imara açmadan önce tüm planlarını yaparsın. Bunlar imara açtıktan sonra projesini yapıyorlar” diye konuşmuş.

Tamam da sayın meclis üyesi, siz seçileli 3 yıl oldu. Sizin basın toplantısında gündeme getirdiğiniz konular da daha önce meclis toplantılarında Sayın Yılmaz Kireç, Hasan Şencan ve Uğur Kalkan tarafından bizzat Şahinbey Belediye başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na iletildi.

Hatta davalar açılıp, yürütmeyi durdurma kararları alındı. Öyle ki, Şencan ve Kireç ’in açtığı Erdem Koleji’nin yeriyle ilgili davanın hala mahkeme süreci devam ediyor. En son geçtiğimiz haftalarda bilirkişiler bizzat yerinde inceleme yaptılar.

Yani diyeceğim o ki, aynı mecliste diğer CHP’li meclis üyelerinin gündeme getirdiği konularla ilgili basın toplantısı yapmanın ne anlamı vardı? Ya da gerekli miydi? Açıkçası benim aklıma çok yatmadı.

Bu şehir için bir şeyler yapmak istiyorsanız STK’larla işbirliği halinde olun. Son zamanlarda görülen o ki, CHP gün geçtikçe halktan, basından koptuğu gibi, STK’lardan da kopuyor.   

Yapılan basın açıklamasına bakılırsa CHP sadece halk, basın ve STK’lardan değil, kendi içinde de bir kopukluk yaşıyor.

Dava açmaya para ve zaman yetiştiremeyeceklerini söylemiş Sayın Türk. Toplantıya katılan eski il başkanlarından Nöfer Küllük’ün dediği gibi “her şey dava açmakla olmuyor. Kamuoyu yaratmak gerekiyor.”

STK’lara, Düşünce Kulüplerine, mecliste temsil edilemeyen ama örgütleri olan partilere, meslek gruplarının temsilcilerine, derneklere ulaşmak, durumu anlatmak ve destek istemek gerekiyor.

Mesela yerel basınla iletişim halinde olmak gerekiyor. Bunu çok iyi yapan meclis üyeleri var. .  Sadece basın toplantısı yaparken değil, onun dışında da ziyaretler edip, hal hatır soran meclis üyeleri, az da olsa var. Gazetelerde sıklıkla haberlerine yer verilen meclis üyelerine, nasıl iletişim halinde olunduğunu sormanız yeterli…

Basınla iletişimi CHP’nin yönetim kadrolarının da kurması gerekiyor. 2 yıldır görevde olan il yönetimi merak ediyorum; Hangi gazeteyi ziyaret etti?  “Bizim şu çalışmamız var, destek verin” dedi de destek bulamadı?

İğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırın Sayın CHP’liler…

Gelelim, HAK-HUKUK-ADALET söylemi olan partinin basınla iletişimine, CHP’nin basınla çok farklı, hatta ilginç bir iletişimi var. Nasıl mı?

Milletvekili kendini eleştiren gazeteciyi arayıp, küfür ve tehdit ediyor.

Sonra da bizim sesimiz duyulmuyor diye sitem ediliyor. Adama sorarlar siz sesinizi duyurmak için ne yapıyorsunuz diye? Küfrederek, tehditler yağdırarak mı, basınla iletişime geçeceksiniz?

2 gündür sesiniz duyuluyor.

Gazeteciye küfür ve tehdit haberleriyle…

“Reklamın iyisi kötüsü olmaz” diyorsanız, söyleyecek bir şey yok.

Yazık çok yazık…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.