Hava Durumu

Çok mu hayalciyim?

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2017 00:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 00:56

Referandum bitti. Hala ekranlarda referandum tartışılıyor. CHP itirazlarda bulundu. İtirazlar sonucu değiştirir mi bilmiyoruz.  Artık referandum yoğunluğu bitmiş olduğuna göre normal yaşantımıza dönmenin zamanı geldi. Oyunuz ne olursa olsun, referandumu atlatmış olmanın sayısız güzelliği var.

Değişecek olan maddelerden çok, yapılan icraatların anlatıldığı toplu açılışlar olmayacak. Her sohbetin sonunda takım tutar gibi evet kazanır, hayır kazanır tartışması olmayacak.

Kimse, ‘Hayırlısı olsun’, ‘Her şey de bir hayır var’, ‘Hayırlı günler’  dediğinde siyasi mesaj veriyormuş endişesi yaşamayacak.En çok kullandığımız, dilimize yapışan bu kalıp temenniler gelecek endişesi olmadan rahat rahat yazılıp söylenebilecek.

Umarım ki artık, şehrin sorunları göz önüne alınıp, yaşadığımız şehrin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılacak.

Hiç alakası yokken, “16 Nisan’a bir bakalım da karar verelim” bahanesiyle ertelenen, savuşturulan,  tüm karar, iş güç ve  proje halledilme, çözülme, yapılıp bitirilme ihtimali kaçınılmaz olacak.

Ekonomi normal seyrine girer umuduyla, Dolar nasıl acayip hareketler yapacak veya yapmayacak görülecek ve bu konu kapanacak, doların ne olacağı muamması bitecek.

Umuyorum ki, bu referandum sonrası referandum sürecinde bozulan psikolojimiz, ekonomi, hak ve özgürlükler, kültür, eğitim, çevre gibi gerçekten önemli konuları ele alınır. El alınan tüm ülkeyi ilgilendiren bu konularla ilgili, ele tutulur, gözle görülürişe yarayabilecek sonuçlara varan tartışmalar olur. Vatandaşı mutlu edecek sonuçlara ulaşılır.

Çok mu hayalciyim?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.