Hava Durumu

Dost nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2014 17:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2014 17:54

Dost, her zaman yanında olabilendir. İnsanlar güvenerek tutabileceği bir eI ve yanIış  anIaşıImayacağını  bildiği bir kalbe ihtiyaç duyar. Hıçkırarak ağladığında onu yadırgamayacak, gözyaşlarını silecek birisini arar.

 Dost, sırlarını hiç düşünmeden paylaşabileceğin kişidir. Sevindiğinde sevincini, üzüntünde kederini paylaştığındır.  En önemlisi ise sen gülerken de ağlarken de yanında olandır. Yaptığın saçmalıkları gülümseyerek karşılayandır, yargılamayandır. Dost acı söyler demiş ya atalarımız, bana göre dost  acıyı tatlılaştırarak söyleyendir.

 Siz gülerken yanınızdakiler de gülüyor değil mi ? Ama ağlarken yalnız ağlıyorsunuz. Sizinle ağlayacak kaç kişi var. Bir elin parmaklarını geçmez böyle kişiler bunun için dosttur.

İyi gününüzde sizinle gülenlere aldırmayın. Sadece siz ağlarken ağlayanlara bakın. Eğer onlar da sizin sıkıntınızı paylaşıyorsa demek ki gerçek dost o dur.

İnsanların dostları olmalıdır. Hesapsız, kitapsız kafasının arkasında farklı düşünceleri olmayan, insanların arkadaşları olmalı bir kuşun su içtiği kadar masum.

 Siz siz olun dostlarınızı seçerken dikkatli olun. Dostunuzu iyi seçtiğiniz kadar, dostluğunuzu da iyi koruyun. Küçük şeyler yüzünden kırmayın, kaybetmeyin. Bir dostun değerini anlamak için, yaInız kalmayı  beklemeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.