Hava Durumu

Dünya liderleri gözünde ATATÜRK…

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2017 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 00:11

Dünya’nın dört bir yanından ülke liderleri, Profesörler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsederken dehasına, yaptığı inkılaplara, çöküntü halindeki bir imparatorluktan nasıl genç, dinamik modern bir ülke kurduğuna dikkat çekmiştir. Amerika, Fransa, Rusya devlet başkanları hayranlıklarını dile getirmekten çekinmemiştir.

Atatürk’le ilgili dünya liderlerinin söylediği sözlere bir bakalım.

Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye’nin doğması yeni Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk’ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye’de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.

 John F.KENNEDY - A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1963

**

O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.

– Prof.Walter L.WRIHT Jr.

**

Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır.

 Albert LEBRUN - Fransız Cumhurbaşkanı

**

Savaşta Türkiye’yi kurtaran, Savaştan sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın O’nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye’nin Ata’sına değer bir görünümden başka bir şey değildir.

 Winston CHURCHILL - İngiltere Başbakanı,1938

**

O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.

 Emanullah HAN - Afgan Kralı

**

Mustafa Kemal Atatürk, kuşkusuz 20. yüzyılda dünya savaşından önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiçbir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkılapçı olmuştur.

 Ben Gurion - İsrail Başbakanı, 1963

**

Yalnız bir asker değil, aynı zamanda yüzyılımızın bir daha göremeyeceği bir dahi idi.

 Profesör SEKRETAN

**

Büyük adamlar, kuşaklarının başındadır. Türk Milleti’nin başındaki büyük ve dahi Atatürk, politika ve savaş alanlarında yılmayan büyük ve yurtsever bir insandı.

 KERAMA - Lübnan Başbakanı, 10 Kasım 1963)

**

Şöhreti bütün cihana yayılmış olan tecrübeli başkanın yönetimi herkesin sevgi ve saygısını çeken büyük Türk Milleti’nin milli bağımsızlığını devamlı bir başarı ile kuvvetlendirmiş ve yeni milli yapısını yaratmıştır.

 Kalinin - Sovyet Başbakanı

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.