Hava Durumu

DÜNYAYI DÜZELTMEK…

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2014 16:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2014 16:24

Birbirine tahammülü olmayan insanların bir arada yaşadığı bir ülke olduk. Sürekli yüksek perdeden konuşuluyor. Anlayış, hoşgörü mü? Onlar ne ki?

Ülke tek adam dönemi yaşıyor. Ağzından çıkan her şey emir telakki ediliyor. Yasal dayanağı olmayan işlemler yapılıyor. Örneğin twitter yasağı…

Bunu ben söylemiyorum. Bizzat ülkemizin Cumhurbaşkanı söylüyor. Yargı yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Tek adam, karar dinlemiyor. Atatürk Orman Çiftliğinde inşaata devam ettiriyor.

Ülkenin başındaki, ikinci adam kurallara uymazsa, halktan kurallara uyması nasıl beklenir? İmam böyle yaparsa, cemaat ne yapar, öyle değil mi?

Bir hikaye paylaşayım sizlerle; “ Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün  haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü.

Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü;

"oh be kurtuldum, en iyi coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı aksama kadar düzeltemez."

Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve

-"Baba haritayı düzelttim, artık sinemaya gidebiliriz" dedi.

Adam önce inanamadı ve görmek istedi.

Gördüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu.

 Çocuk :

-"Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı. İnsanı düzelttiğim zaman dünya kendiliğinden düzelmişti" dedi.

Yeni Türkiye deniyor.Nedir yeni Türkiye? Bilen varsa, bizimle de paylaşsın.Okuyan, takip eden pek çok insan ülkenin gidişatından memnun değil.Değişim istiyor. Bunun içinde , üzerimize düşeni yapmalıyız. Önce insanın düzelmesi sağlamalıyız.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.