Hava Durumu

Düşünmek için vaktin var

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2014 16:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2014 16:48

Bir kɑdının ɑklındɑkini yɑpmɑsını; Sɑdece geciktirebilirsin, Engelleyemezsin..!

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik düşünmesidir. İnsanoğlu düşünen bir varlıktır, yaradılışı gereği düşünmek ihtiyacını duyar.  İnsanoğlu korkar düşünmekten, nasıl korkmasın? Yıllarca düşündükleri için insanlar cezaevlerinde kalmışlar. Düşündükleri için suçlanmış, işkenceler görmüşler. 

İnsanoğlu çoğu zaman düşünmekten kaçar.  İnsanlar düşüncelerinde geleneğe bağlıdır.  Anadolu insanı, ailede sözü dinlenen insanlara bağlıdır. Düşünmeden, sorgulamadan düşündüklerinin doğru olduğuna inanır. Onun dediklerine bağlanır. Böylece sorumluluk almamış olur. Çünkü, düşünmesini sağlayan, onu yönlendirendir sorumlu olan, içi rahattır.

Mahallelerde kadınlara sorumuzu soruyoruz. Yerel seçimlerde oyunuzu kime kullanacağınıza karar verdiniz mi? Kadınlardan gelen cevaplar genelde aynı; “Kime oy vereceğimi bilmiyorum. Kocam bir şey demedi. Seçim günü kime oy ver derse, oyumu ona göre veririm” bu cümleyi duymak beni üzüyor.

Ev hanımısın, evin işleri, çocukların çamaşırı, okulu, dersi, hastalığı derken çoğu şeyi atlıyor olabilirsiniz. Ama lütfen 5 yılda bir olan bir seçimde kendi sözünüzü söyleyin. “Ben bilmem, beyim bilir“  kolaylığına kaçmayın.

Bu ülkede yaşanan sıkıntıların tümünü kadınlar çekiyor. Adam evine bir şey almaz, ama akşam sofrada yemek olmazsa kıyamet koparır. Sen, bir şey almazsan ya da para bırakmazsan kadın ne yapabilir. Bunu düşünmez. Yemek olmaması kadının suçudur.

Kadın öldürülür, en kolay savunma “Namusumu temizledim” dir. Sonra araştırılır, ortada namus temizlemekle alakası yoktur. Olayın altından ya kıskançlık, ya öfke çıkar.

Kadın hala düşünmez. Hayatımın iplerini neden eline almadığını sorgulamaz. Biz kendi gücümüzün farkında değiliz. Bir kadın bu kadar çok zorlukla mücadele ediyorsa, evini, çocuğunu, eşini çekip çeviriyorsa, bu gücü kimse küçümseyemez. Düşünün 2 gün bir yere gidiyorsunuz. Geldiğinizde evin altı üstüne gelmiş oluyor. Evde eşiniz kendine bile bakmaktan aciz…

Artık şöyle bir kendimize gelelim. Gücümüzün farkına varalım. Bu toplum, kadın bilinçlendiğinde, kadın üretime katıldığında, kadın sorumluluğu aldığında değişecek. Haydi, bu değişimi bu yerel seçimlerle başlatalım. Oyumuza sahip çıkalım. Önemli bir karar vereceğimizi unutmadan, her gün yarım saat her adayın söylemini dinlemeye, projelerini anlamaya çalışalım.

Ülkemizin geleceği için, çocuk sahibi olan kadınlar çocuklarının geleceği için, daha güzel bir yaşam için oyumuza sahip çıkalım. Kocalarınızın gösterdiği partiye yada adaya değil, içinize sinen partiye, adaya oy verin.Düşünmek için, karar vermek için vakit varken, harekete geçelim….

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.