Hava Durumu

Elektrik kesintileri

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2013 16:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 16:45

Son günlerde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinden vatandaşın mağdur olmasına sebep oldu. Geçen hafta yaşanan kar yağışı sonrası  neredeyse tüm mahallelerden uzun süreli elektrik kesintisi olduğu haberleri geldi. Öğretmenevleri, Kolejtepe, İnönü Caddesi, Karataş mahallesinde 4-5 saati bulan elektrik kesintisi vatandaşlara zor anlar yaşattı.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Elektrik kesintilerinin sorumlusunun kim olduğunu sordu. Vatandaş o kadar çaresiz kalmış ki,TEDAŞ yetkililerine ulaşamayınca çareyi muhalefet parti il başkanını aramakta bulmuş.

Gaziantep soğuk havalara teslim olurken,uzun süreli kesintiler nedeniyle özellikle doğalgazla ısınan bölgedeki vatandaşlar perişan oldu.Çünkü elektrik olmayınca ne ısınma biliyorlar, nede yemek yapabilecek ocak çalışıyor.

Bir Tedaş yetkilisi konunun kendileriyle ilgisi olmadığını belirtiyor. Peki, konu kiminle ilgili? Hava sıcaklığının eksi 3,4 derecelere düştüğü bu günlerde bu kadar uzun süreli elektrik kesintisinin sebebi nedir? Vatandaş TEDAŞ’ı aradığında neden telefona cevap verilmiyor, vatandaş bilgi alamıyor. Sorunun ne olduğunu öğrenmek için bir ünvan sahibi mi olmak gerekir. Vatandaşın kamu kurumlarından bilgi alma hakkı var.

 Neden bizim ülkemizde sorun çözmek yada bilgi almak için "Hamili kart yakinimdir" ibaresi aranıyor. Adliyede dayınız yoksa işiniz görülmeyecek mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.