Hava Durumu

Erken seçim mi var?

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2022 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 08:30

 Millet İttifakı erken seçim için bastırırken Cumhur İttifakı ise seçimlerin Haziran 2023 tarihinde yapılmasını istiyor. Öte yandan iktidar partisi yetkilileri seçim tarihi ile ilgili soruya net bir cevap vererek, "Seçimler zamanında yapılacak. 2023 Haziran’ın da" diyorlar. Cumhur ittifakı tek ses olarak böyle deyince, evet seçimler 2023 Haziran’ında diyoruz.

Ancak; bir süredir CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun tarih vererek kasımda erken seçim olacağını söylediği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu 6 Kasım veya 27 Kasım’da seçime gidilmesini bekliyormuş.

Aslında son zamanlarda bazı haberlere bakınca evet…  

Erken seçim olabilir, diye de düşünüyoruz. Neden mi?

Karadeniz’de bulunan Doğalgaz gündeme geldi. 2023 yılında kullanılabilecek bile denildi. Sonra, yaz mevsimi nedeniyle fiyatların gerilemesi, asgari ücrette iyileştirme, memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında enflasyon farkının verilmesi, enflasyon endeksli süper bonoların çıkarılması, Suriye’de PKK-YPG’ye yönelik operasyonlar, EYT’lilere gönderilen soft mesajlar bunların hepsini arka arkaya sıralayınca Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım’da seçim olabilir, demekte haksız mı?

Muhalefet için hazırlıklı olmasında fayda var. Ama dün gazetemizde çıkan “vatandaş vekilini tanımıyor” haberi muhalefet için tehlikeli…

İktidarın en zayıf olduğu, zamlardan dolayı en çok eleştirildiği dönemlerde en çok tanınanın iktidar vekilleri olması düşündürücü değil mi?

Bu durum muhalefetin halktan kopuk siyaset yaptığının gösteriyor. Şehrimizdeki muhalefet partilerini düşününce, daha kendi iç sorunlarını çözememiş bir görüntü hâkim.

Bu görüntüyü en kısa sürede düzeltmeliler bence. Yoksa seçim ister Kasım’da , isterse haziran 2023’te olsun.  Tablo çok değişmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.