Hava Durumu

Evet mi, Hayır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2017 17:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2017 17:08

Erkan Yolaç, Londra‘da BBC‘de çok az yapılmış olan bir yarışmayı 1962 yılında Caddebostan Gazinosu’nda ilk kez yaparak bu yarışmayı hayatımıza soktu…

 “Mehter Marşı’yla gelecek İzmir Marşı ile gideceksiniz” diyerek seyircilerin arasından bir gönüllüyü mehter marşı eşliğinde yanına getirir. Bu kişiyle bir süre muhabbet ederken, bu süre boyunca yarışmacı “evet” ve “hayır” kelimelerini kullanmamalıdır. Kullandığı takdirde gönderirken de İzmir marşı çaldırırdı.

Yıllar sonra yine bir evet mi, hayır mı yarışı içerisindeyiz.

Yıllarca herkesi gülümseten evet, hayır yarışması, referandum sürecinde insanların birbirine hakaret etmesi için artık zemin hazırlıyor.

Bu kez yarışma tatlı bir rekabet içerisinde değil de, kinle, nefretle izleniyor.

Hayır diyen teröristtir…

Evet diyen, kömürcü, makarnacıdır…

İki tarafında birbirine tahammülü yok. En çokta evetçiler, kendi gibi düşünmeyenlere her  mecradan hakaret etmekten çekinmiyorlar.

Yozgat’ta Sinan Oğan ve ailesinin içinde bulundu araca saldırılıyor. Yozgat valisi pişkin bir şekilde “demokratik haklarını kullandılar” açıklaması yapıyor.

Merak ettiğim bir konu var. Sinan Oğan,” Evet çalışması” yapan bir vekil olsaydı. Saldırıya uğradığında sayın valinin tepkisi yine aynı mı olacaktı?

Şehrimizde pazarda “Hayır” çalışması yapan gençler darp ediliyor. Kentin ileri gelenlerinden bir sağduyu çağrısı duyamıyoruz.

Lütfen beyler, kendimize gelelim.

İnsanlar, kendi ülkelerinde düşündükleri, savundukları fikirlerden dolayı böyle ayrımcı davranışlara muhatap olmamalı. Unutmayınız ki, kamu görevi yapıyorsunuz ve tarafsız olmak zorundasınız.

Fikrini açıklarken kimsenin can korkusu yaşamaması gerekiyor. “Evet”çilere her türlü kolaylık sağlanırken, “Hayır” diyenlere her türlü eziyet reva görülemez.

Ülke olarak, Anayasa değişikliğini içeren bir referandum yarışının içerisindeyiz. Kabul edersen “Evet” etmez isen “Hayır” demen gerekiyor.

Bu derken de inandığın fikirlerini gönül rahatlığıyla açıklayabilmeliyiz. Kimse evet dediği içinde, hayır dediği içinde yaftalanmamalı. Tartışma kültürünü hayatımızın merkezine yerleştirmeliyiz.

Herkes kendince demokratik hakkını kullanmaya kalkarsa, canlar yanar.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.