Hava Durumu

Farklılık

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2013 17:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 17:17

Biz insanlar arasında farklı karakterler de, farklı  dilde konuşur , farklı dinlere inanırız.  Elbette bu farklar olacaktır . Elbette davranışlarımız, hayata bakışımız farklı olacaktır.

Ama bu farklılıklarımıza tahammül ettiğimizde, farklılıkları kenara koyup gönüllerimize sevgiyi koyduğumuzda başarılı olacağız.

Gönülleri kırma değil, gönüllere girme gayreti içerisinde olursak eminim ki hayata, olaylara ve insanlara bakışımız, hayattan zevk alışımız bambaşka olacaktır.

Son zamanlarda siyasette dedikodular cadı kazanı gibi kaynıyor. Siyaset deyince, işin içine hırs ve çıkarda giriyor. Olaylar kendi düşündüğü gibi gelişmeyen kişiler dedikodu mekanizmasını devreye sokuyorlar.

Bir takım yanlış lar yapılmış olabilir. Siyasette ayak oyunlarının olduğunu bilmeyen siyasetçi de yoktur. Ayak oyunlarıyla dışarıda mı bırakıldınız. Ağlayıp, sızlayıp partinize zarar vermeyi bırakın artık.

Ak Partiye bu konuda hayranım, İdeolojik birliktelik örneğini çok güzel sergiliyorlar.  Yaşanan sıkıntılar, istenmeyen adaylar olmasına rağmen kimseden ses çıkmıyor.  En basiti 17 Aralıktan bu yana yakından takip ettiğimiz yolsuzluk olayları, yolsuzluğun aşikar olmasına rağmen hala birbirleri hakkında tek kelime olumsuz cümle çıkmıyor. Parti sözcüsü ve Genel başkan, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’dan başka konuşan kimse yok.

Aynı şekilde BDP de ideolojik  olarak birbirlerine sıkı sıkıya bağlılar. MHP  Genel Merkez bazında da, yerel siyasette de parti disiplini ast üst ilişkileri düzenli olan bir parti, yerelde Mustafa Erzin başkanlığı ile uyum sağlandı.

CHP’ye geldiğimizde demokratik, herkes konuşmak istediğinde fikrini söylüyor. Ama fazla demokrasi bazen partiye zarar veriyor. İdeolojik birliktelik sağlanamıyor. Yerel seçim çalışmaları başlamadan önce belediye başkan adaylarına ve il başkanına çok iş düşüyor. 

Gidilen yolun doğru seçilmesi, o yolun güzergâhlarının da doğru olmasını gerektirir. Kişi ve kurumlar gittiği yolu doğru seçmezler ise, yanlış yolun yanlış  yolcuları devreye girer. O yolun doğrusunda da eğrisini de gidilen güzergâhların başlarını birileri tutmuştur. O birilerinin yanlış olanları, eğer yolunuzda ehil ve akıllı değilseniz sizi alır uçuruma götürürler ve haberiniz olmaz. Haberimizin olması için, haber kanallarını çok iyi seçmemize bağlıdır.Allah kolaylık versin diyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.