Hava Durumu

Festival çare olacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2018 00:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 00:51

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali dün başladı.

Gaziantep marka olmak için çalışıyor. Festivaller yapılıyor, Yaratıcı Şehirler Ağıda yer aldı. Güzel ama Gaziantep çok pahalı bir şehir oldu. Böyle olunca da festivaller çare olacak mı demekten kendinizi alamıyorsunuz.

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gaziantep’te yemek kültürü oldukça önemseniyor. Gastronomi kenti olma unvanını elde eden Gaziantep’te baklava fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı olarak vatandaşın tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Baktığınızda kentte yaşayan vatandaşların önemli bölümü baklava yemiyor, beyranın tadına bakamıyor. Bakıyorsunuz nohut dürümü 6,50 lira, baklavanın kilosu 100 lira,  Kelle paça ile beyranın  fiyatı ise 20 lira olmuş.

Müzeleriyle, yemekleriyle, tarihiyle önemi bir şehir Gaziantep… Fiyatlar bu halde olunca tur şirketleri konaklama için Gaziantep’i tercih etmiyor. Yetkililerin fiyat standardını oluşturmanın bir yolunu bulması gerekiyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.