Hava Durumu

Güç zehirlenmesi…

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2021 00:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2021 00:21

 

Ülkenin birlik, beraberlik içerisinde olması gereken bir dönemde, öfke, kin, nefret ,siyasetin olmazsa olmazı haline geldi. Anlayamıyorum.

Yine grup konuşmalarını dinledim. Bir şeyi fark etim. Her Salı, Grup konuşmalarını dinledikten sonra inanılmaz negatif enerji yükleniyorum.

Pandemide birçok esnaf işyerini kapatmış, birçoğu borç batağında çırpınırken, kutuplaştırmaya ne gerek var?

Bu kutuplaşmadan sıkılan iktidar üyeleri de var. Ancak ses yükseltmeye korkuyorlar. Çünkü beklenti içerisindeler, ancak bir isim var ki…

Şamil Tayyar, susmadı.

Ak Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, partisine yönelik eleştirilerde bulundu.  Tayyar, “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sepetteki çürük elmalar korunursa, çürüme yayılarak sürer” diyerek ince bir mesaj verdi.

Bizler de çok şükür dedik. En azından, gidişattan rahatsız olan sadece vatandaş değilmiş.

**

Aslında doğru söyleyenlere yada iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıran kişilere her yerde ihtiyaç var.  Bulunulan kurumlarda,  siyasi partilerin yönetimlerinde yanlışlara ses çıkaran isimlerin olması,  çok kıymetli.

Zamanla yöneticilerde işletme körlüğü yada güç zehirlenmesi olabiliyor.

Düşünün, sürekli  “başkanım sen en iyisini bilirsin”.” Çok doğru başkanım” diye onaylanan bir kişi ben her şeyin en iyisini bilirim der. Ancak, bu dönemde bu  şakşakçıların arasında yer bulmak da çok zordur.

 Keşke yanlışa yanlış diyenlerin sayıları biraz daha artsa…

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Her doğru her yerde söylenmez gibi bir atasözüne sahip milletin insanları olarak her şart altında doğrucu olmak yorucu, yıpratıcı olabilir.

Tayyar, bunu göze alarak partisini eleştirdi.

**

İktidar bir güç zehirlenmesi yaşıyor.

Güçlünün yanında yer alıp, her şeyi alkışlayarak, kendine yer açmaya çalışanlar oldukça, bu zehirlenmenin de farkına varmak mümkün değil.

Ak Parti hiç bu kadar halktan kopmamıştı. Bu kadar yanlışın üst üste yapılmasının nedeni de halktan kopmuş olmak. Gaziantep bu anlamda çok iyi, vekiller, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları halkın içindeler.

Ama ya ülke genelinde, yaşanan aymazlığa en iyi yanıt Şamil Tayyardan geldi. “Sepetteki çürük elmalar korunursa, çürüme yayılarak sürer “

O nedenle, Şamil Tayyar’ın attığı bu tweet çok değerli…

Sonuçta, bizim “Dost acı söyler” diye bir atasözümüz de var.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.