Hava Durumu

Hani çocuklar üşürdü!

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2013 17:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2013 17:18

 

Şehrimize Cumhurbaşkanımız geldi. Hoş geldi. Sefa geldi. Takip eden arkadaşlarımızın söylediğine göre, ziyaretten pek memnun kalmış. Üniversitelerde bazı binaları beğenmemiş, deniz olmayan memlekette, Denizcilik bölümü olmasına ise çok şaşırmış. Burası Gaziantep Sayın Cumhurbaşkanım, hiçbir şehre benzemez. Şaşırmayacaksınız.

Tabi bu ziyarette bizimde gözümüze takılan şeyler oldu. Mesela, öğrenciler neden derslerinden alıkonularak, Cumhurbaşkanımızı karşılamaya getirildi.

Öyle bir toplumuz ki, çocuklar üşür, hastalanır. Derslerinden geri kalır diye resmi bayramların kutlamaları iptal edilir. Devlet büyüğünü karşılamak için öğrenciler karşılama alanına taşınır.

Bu nasıl bir mantıktır. Ne istiyorsunuz? Eğer derdiniz çocukların hastalanmaması, derslerinden geri kalmamasıysa, o kadar öğrenci Cumhurbaşkanı Gül’ü karşılamaya neden getirildi? Hem de yazılıların olduğu bir dönemde…  Zaten bütün protokol, kurum müdürleri karşılama alanındaydı.

 Milli Eğitim müdürünün görevi, okullardaki eğitim öğretimin sağlıklı yürümesi, yaşanan aksaklıkları düzeltilmesi olarak bilirdim. Meğer Milli eğitim müdürünün görevleri arasında devlet büyüğü karşılama töreni organizasyonu da varmış. Kendileri öğrencileri derslerinden alıkoyarak, Muammer Aksoy Bulvarı ve Kıbrıs caddesine dizmekte bir sakınca görmemiştir.

Bu olay Milli eğitim müdürünün fikri mi bilmiyorum.  Milli Eğitim Müdürünün fikri ise, kimin gözüne girmeye çalıştı. Merak ediyorum. Bir de bu tören sonrasında koca bir aferin almış mıdır?

Milli Eğitim Müdürünün fikri değilse, böyle bir talep getiren kişiye öğrencilerin bu şekilde kullanılmasının doğru olmadığına neden ikna etmemiştir?

Öğrenci velilerinin böyle bir organizasyondan haberi var mıydı? Çocuklarının dakikalarca soğuk havada bekletilmesine nasıl baktılar? Birkaç öğrenci velisi ile konuştum.  Çocuklarının yazılılar zamanı dakikalarca o soğuk havada bekletilmesi, pekte hoşlarına gitmemiş. Biz çocuğumuzu okula öğrenim görsün diye gönderiyoruz. Protokol karşılamasında yer alması için değil derken, ya orada bir aksilik yaşansa, çocuğumuzun başına bir iş gelse sorumlusu kim diye soran veli var? Gerçekten bir olumsuzluk yaşansa, çocuklardan birisi zarar görse bunun hesabını kim verecekti?

Bizim çok düşünceli! Devlet büyüklerimiz, gençlerimizi, çocuklarımız düşünerek resmi bayram kutlamalarına engel oluyordu. O zaman çocukların sağlığı ve dersleri düşünülüyor da Cumhurbaşkanımız Gül’ü karşılama sırasında çocukların caddeye dizilmesinde sakınca görülmüyor. 

Demek ki, resmi bayram kutlamalarının iptal edilmesindeki ana etken öğrenciler değil. O zaman ne? Yeni neslin milli duygularının gelişmesine mi engel olunmaya çalışılıyor?

Mantık nasıl işliyor ben anlamıyor. Anlayan birisi varsa, Allah aşkına bana da anlatsın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.