Hava Durumu

HDP neden gündem oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2021 04:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 04:09

 

Daha öncede parti kapatılmıştı. HDP oluncaya kadar geçilen süreçte, Demokratik Toplum Partisi (DTP), Anayasa Partisince kapatıldı. Bu siyasi hareketin 1990'da Halkın Emek Partisi'yle (HEP) başlayan, Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖZDEP), Demokrasi Partisi (DEP), Halkın Demokrasi Partisi (HADEP), Demokratik Halk Partisi (DEHAP), Özgür Parti'den Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP)

**

HDP, son genel seçimlerde %11,70ile 67 vekili meclise taşıdı. Yerel seçimlerde ise 3 Büyükşehir, 5 İl, 50 ilçe,12 Belde belediye başkanlığını kazandı.

**

HDP’nin kapatılması demek, yerine kurulacak partinin daha da güçlü olarak gelmesi demek. HDP’nin kapanması demek, Milyonlarca oy veren vatandaşın görüşüne saygısızlık etmek, demektir. Haksızlığa uğradığı için daha çok kahramanlaştırmak demektir.

Kapatarak HDP’ye değil, Türk demokrasisine, ülkemizin  yurtdışındaki imajına zarar verilecek.

**

2020 yılında MHP lideri Bahçeli’nin “HDP'yi, Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır” çağrısında bulunmuştu. Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu açıklamaya ilişkin olarak, “Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” açıklamasını yapmıştı.

Peki, ne değişti?

Neden şimdi HDP’yi kapatmak için dava açıldı?

Gerek var mıydı?

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.