Hava Durumu

Kadın dediğin…

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2014 11:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2014 11:39

Kadın dediğin…

Bir siyasetçi "Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacak” demişti .

Kadın dediğin ne yapacak? Kadın dediğin, hamileyken sokağa çıkmayacak.

Kadın dediğin,kahkaha atmayacak.

Kadın dediğin, dekolte giymeyecek, denize girmeyecek.

Kız ve erkek öğrenciler aynı merdiveni kullanmayacak.

Pardon da kadın dediğin ne yapacak? Kaçıncı yüzyıldayız. Atatürk yıllar önce Türk Kadınına Avrupa’daki kadınların dahi sahip olmadığı hakları vermişti.

Şimdi ise yıl olmuş 2014 bizim ülkemizi yönetenler kadın dediğin şöyle olacak, cazibedar olmayacak,üç çocuk doğur, önüne çıkan ilk kısmetinle evlen  deniliyor. Yakında, Suudi Arabistan’da olduğu gibi kadınların araba kullanmaları da yasaklanır.

Türk kadını, bazı Arap ülkelerindeki kadınlar gibi kazandıkları hakların mı kaybedecekler?

Namus denince neden akla kadın geliyor? Bence erkek namuslu olmalı. Erkek ne kadar namuslu olursa; karşısındaki kadını cinsel meta olarak görmekten vazgeçer.

Mısır’da parlamentoya 14 yaşındaki kızların evlendirilebilmesine izin veren ve erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan iki yasanın getirilmesi erkek aklı değil mi? Bu tasarıyı hazırlayanlar maalesef  Müslüman.

12-13 yaşındaki kızları evlenilecek kadın olarak görmek,12-13 yaşındaki çocuğa tecavüz eden 30 kişiye ceza vermek yerine, çocuğa rızası vardı. Demek  suç değil? Kadının kahkaha atması suç…Oh ne güzel dünya, erkek egemenliği her geçen artarken, biz kadınlar kendi elimizle haklarımızı veriyoruz?

Bu erkeklerde, nasıl bir hormon varsa, kadın ne yapsa tahrik olunuyor.Kadınlara laf söyleneceğine, böyle hastalıklı zihniyete sahip olan erkelerin bir terapiye alınması lazım.

Ben demokrat bir ülkede doğan, eğitimi olan bir kadın olarak, eve kapatılmaya, cinsel meta olarak görülmeye, mahalle baskısıyla köşe çekilmeye karşıyım.

Bunun içinde kadın hakları için sonuna kadar direneceğim. Sırf rant sağlamak, makam sahibi olmak için kafamı kuma gömmeyeceğim.

Tüm kadınların, özellikle bu iktidarı destekleyen kadınların bir kere daha düşünmelerini rica ediyorum. Lütfen artık gerçekleri görün.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.