Hava Durumu

Kadın gözüyle futbol...

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2014 15:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2014 15:47

Gaziantepspor'un Kayseri Erciyesspor’la yaptığı maçı Kayseri Kadir Has Stadı’nda izleme fırsatı buldum. HerkesGaziantepspor futbolcularının ve teknik heyetinin yaptığı hataları, futbolcuların kazanmak için mücadele etmediğini zaten bugün köşesinde yazacaktır.

Bu nedenle ben köşemi yazarken, olaya kadın gözüyle bakmaya karar verdim. Öncelikle Kamil Ocak Stadı dışında gördüğün tek stat Kayseri Kadir Has Stadı’ydı. Stat çok güzel düşünülmüş, stadın oturakları da pantone renkler kullanılmış.Yumuşak renkler çabuk öfkelenen futbol seyircisini biraz daha rahatlatıyordur.Bence güzel düşünülmüş.

Kayseri Erciyesspor bir bando takımı kurmuş. Maç boyunca sürekli müzik çaldılar, sakinleştirici ve coşkulu müzikler iyi seçilmişti. Ayrıca statta anons yapan kişinin kullandığı düzgün Türkçe ve  ses tonu da önemliydi.  Kadir Has Stadı’ndaki akustik bir harikaydı. Yapılan tezahüratlara bakınca sanki statta binlerce kişi varmış, havası yaratılıyordu.

Statta seyirci sayısı da bayağı fazlaydı. Ancak tıpkı bizdeki gibi Maraton tribününde oturan taraftarlar da hiç coşku yoktu. Stada zorla getirilmiş gibiydiler.

Statta beğenmediğim tek şey ise, çimlerin yamalı  görüntüsüydü.

**

Kahraman kalecimiz Karcemarskas dün formundaydı. İki gol pozisyonunda muhteşem kurtarışlarıyla skorun daha fazla olmasına engel oldu. Ayrıca Karcemarskas, sürekli giydiği yeşil formasını bu maçta giymemekle iyi yapmış, turuncu forma tercihini beğendim.

Bir de futbol seyircisinin genel bir tavrı var. Sürekli hakeme küfrediliyor.Ya ,hakeme küfredince sonuç değişmeyecek. Nasıl bir ruh haline bürünerek bunu yapıyorlar daha çözemedim.

Küfüre engel olunsa, kadın ve çocuk seyirci sayısı da artacaktır, diye düşünüyorum. Sadece kadınların olduğu maçlarda seyirci sayısı ciddi oranda artıyor.Kadınlar erkeklerden daha çok takımına sahip çıkıyor.

Bir de maçlara gitmeye başladıktan sonra dikkatimi çekti. Siyahi futbolcular arasında saçları sarıya boyatma modası var sanırım. Gaziantepsporlu Binya ve Traore gibi Kayseri Erciyesspor ve Gençlerbirliğindeki siyahi futbolcular da saçlarını sarıya boyatmışlardı.

 Bence olmamış...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.