Hava Durumu

Kadına şiddete "siyasetle dur" denilsin…

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2019 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2019 04:49

Kadına şiddete siyasetle dur denilsin…

Şiddet olayları yine gündemde sık sık yerini almaya başladı. Her gün darp edilen ve öldürülen kadın haberleri izlemekten yorulduk.

Kadınlar yaptıkları çalışmalarla değil, uğradıkları erkek şiddetiyle gündemde yer almaya başladı. Hatta bazı isimler hafızalara kazındı. Özgecan Aslan gibi, Münevver Karabulut gibi…

Ben bir kadın olarak, siyasi partilerden şiddet soruna ilişkin çözüm önerilerini duymak istiyorum. Her olay yaşandığında lafta kalan söylemlerden, akıtılan sahte gözyaşlarından sıkıldım. Somut çözüm önerileri nedir? Önlemek için ne tarz önlemler alınıyor? Parti politikalarında bu söylemlerini ne kadar uygulanır bir şekilde tutuyorlar?

Siyasi partilerin, kadın erkek eşitliğini kuracak somut politik önerileri olmalı. Ülkenin, toplumun, seçmenin yarısından fazlasını oluşturan kadınların büyük kısmı şiddete uğramıştır ya da uğramaya adaydır. Ne yapıyorsunuz bunlarla ilgili sevgili siyasi parti liderleri,  Kadın Dernekleri, Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı?

Geçenlerde küçük bir hikaye okudum. Bu yazının sonu için güzel bir anekdot olur diye düşünüyorum.

 Rivayete göre İskenderiye limanına yanaşan gemiden un boşaltmakta olan hamallar, yüksekçe yerde duran hamalbaşı, "oğlum çuvalı siyasetle tut, evladım çuvalı siyasetle taşı, yavrum çuvalı siyasetle indir, çuvalı siyasetle yerine koy!" gibi emirler vermektedir.

Bu sahneyi seyreden, hamalbaşına yaklaşarak " çuvalı siyasetle indirme, siyasetle taşıma, siyasetle yerine koy!" nın ne anlama geldiğini sorar.

 Hamalbaşının verdiği cevap siyaset olgusunun nasıl hayatın ayrılmaz bir yanı olduğunun göstermektedir: "Çuvalı siyasetle indirmek, çuvalı patlatmamaktır; çuval patladıktan sonra dövünmenin bir faydası yoktur"!!(alıntı)

Kadına şiddet olayı da artık siyasetle gündeme taşıyıp, siyasetle çözüm bulunsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.