Hava Durumu

Kadınlar kararlı…

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2018 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 09:28

Mahallede insanlarla bire bir görüşürken dikkatimi çeken konu kadınların gösterdiği kararlılık oldu.

Mahalle ziyaretlerimizde konuştuğumuz deneklerde kadın deneklerin, kararlarını Ak partiden yana kullanacağını büyük bir rahatlıkla ifade ediyorlar.

Diğer taraftan dikkatimi çeken Genel başkanı kadın olan İyi Parti, kırsal mahallelerde karşılık bulamıyor. Birçok kişi,  İYİ Partiden haberdar değil. Medyada yeteri kadar yer alamaması, tanınırlığın düşük olmasını nedenlerinden biridir. O nedenle İYİ Parti teşkilatının bu eksikliği ziyaretle gidermeleri gerekiyor.

**

CHP açısından baktığımızda, Muharrem İnce’nin oyu, partinin oyunun üstünde çıkıyor. Bu da gösteriyor ki, CHP mahallelerde çalışmalarına önem verip, seçim zamanın dışında da çalışma yapması gerekiyor.

**

Kürt kökenli seçmenler, kendimize dönüyoruz ifadesini kullanıyor. Bu seçimde birçok seçmen,  HDP’nin mecliste temsil edilmesi gerektiğine inanıyor. Bu da HDP’nin baraj sorunu yaşamayacağını gösteriyor.

**

Bu mahalle ziyaretlerinde bir kez daha gördüm ki, Ak parti kadınların gönlüne girmiş, yerini de başkasına bırakması mümkün değil gibi görünüyor. Bunda Kadın Kollarında çalışan hanımların, emeği var. HDP’nin kalesi olan mahallelerde bile kadınlar Ak Parti’den yana tavır alıyor. Bu da gösteriyor ki, diğer partilerin kadın kollarına çok iş düşüyor.

**

Gezdiğimiz mahallerde gözlemlediğim bir olayda MHP seçmenini,  Ak parti ve İyi Partiye kaptırmış görünüyor. Daha önceki seçimlerde yaptığımız anketlerde, MHP’nin kalesi olan mahallelerde oyları Ak parti ve İyi Partiye kaymış görünüyor.

**

Tahminlerime gelince;

Ak Parti               8

CHP                    2

HDP                   2

İYİ Parti              1

Toplam 13 vekil yapıyor. Bana göre bir vekil ortada, CHP yada Ak Partiye gidecek diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.