Hava Durumu

KADINLAR SEÇİME İLGİSİZ

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2014 16:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2014 16:39

İnsanların çoğu mevcut gidişattan, yolsuzluklardan memnun değil . Ama iktidar değişmeden belediyelerin başka partilerde olmasının imkanı olmadığını düşünüyorlar. Bu nedenle kendilerini Ak partiye oy vermek zorunda hissediyorlar.

Kadınlar kime oy vereceklerini bilmiyor. Seçimin ne zaman yapılacağı, adayların kim olduğu konusunda fikirleri yok. Hangi partinin kadın kolları kenar semtlerde çalışırsa, o kadar çok oy alma imkanları var.

Kadınları işin içine katmak bu noktada önem kazanıyor. Yerel seçimlere az zaman kaldı. 2 gündür mahalleleri geziyoruz.Kadınların seçime ilgisizliği dikkatimi çekti. Kadınlar ve gençlerle ilgili projeler anlatılması, o partiyi öne çıkaracaktır. Kadınlar, projelere inanırsa, partiye oy verecektir. Bu projeleri en sade haliyle anlatmakta kadın kollarına düşecektir.

Köylerinde Büyükşehir belediyesi için oy kullanacak olması, büyükşehir adaylarını biraz zorlayacak. Köyleri de ziyaret edecek adaylar, şehir merkezindeki mahalleleri gezmeyi sonraya bırakacaklar gibi görüntü var. İki merkez ilçede yaptığımız mahalle ziyaretlerinde vatandaş seçim havasına girmediğini gördük.

Seçimlere 70 günden az kaldı. Asım Güzelbey’in  aday olmadığını  bilmeyen vatandaşlarımız var. 2 günlük gözlemle yazı yazmak doğru olmayabilir. Adayların kendilerini tanıtmak için bir yol bulması gerektiği görüşündeyim.

Partilerin kadın ve gençlik kolları mahallelerde aktif olmalı. Gençler oy kullanmayı düşünmüyor. Kadınlar kocasının işaret etmesini  bekliyor.  Kararsız olanları ve oy kullanmayı düşünmüyorum diyenleri gençlik ve kadın kolları üyeleri ikna etmesi gerekiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.