Hava Durumu

Karşındakini aptal yerine koymak…

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2014 17:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 17:53

Hani sessiz, mütevazi... vb. insanlar vardır ya, susmayı tercih eder.  Etrafındakilerden bazı aklı eksikleri de bunların hiçbir şeyden anlamadığını sanır, sanmakla da kalmaz gaf üstüne gaf yapar.. Empati eksikliği de denilebilir tabi bu duruma (aklı eksik ağır kaçar şimdi..)

Çok başıma gelir.. Bu yüzden kimseyi saf yerine koymamaya çalışırım, çünkü bilirim ki belki o da benim zaman zaman yaptığım gibi anlamamazlığa geliyordur ya da susuyordur. (Psikolog.gen. tr

İnsanların konumları ne olursa olsun yaşı kaç olursa olsun, bizim gördüğümüzden daha fazlasını içinde barındırır…

Karşındakini  aptal  yerine koymak herhangi bir ilişkide yapılabilecek en büyük hatadır. Bu davranışı yapan kişinin, aslında karşısındakini aptal yerine koyanın aptalın önde gideni olduğu ise çok açıktır. Neden mi? Nedeni çok açık, aptal yerine koyan kişi karşısındakini inandırdığını düşünecek kadar beyinsiz iken aptal yerine konulan kişi ise bu kişinin ne kadar güvenilmez olduğunu bilecek kadar akıllıdır. ( Bunu bazılarına anlatmak ne kadar zor..)

Yalanlarını yüzlerine vurmazsın "saf" zannederler, açıklarını göstermezsin "mükemmelim" diye düşünürler, kendini savunmazsan "haklıyım" diye fink atarlar.

Kimseye hak ettiğinden daha yumuşak ve hassas davranmamak lazım, diye düşünüyorum.

İnsanların hatalarını, yaptıkları yanlışları yüzüne söylemek gerekiyor. Efendilik bende kalsın, bırak kandırdığını düşünsün deyince, bir adım daha ileri gidebiliyorlar.

Karşındakini aptal yerine koymaya çalışan insanın aynaya ihtiyacı yoktur.Niyeti zaten kendi özünü yansıtır.!!!

İnsanlar hata yapabilir.Hatayı kabullenmek ise büyük meziyettir. Ama hatanı yalanla kapatmaya kalkışırsan ki, karşındaki insan mesleği gereği dikkatli ve algıları sürekli açık bir insansa rezil olmaktan başka seçeneğin yoktur.

Yalan söylüyorsun bari, tekrarında açık verme değil mi? Hele konuştuğun insanı tam tanımıyorsan, özelliklerini bilmiyorsan, telafisi olmayan bir sürece giriyorsun. Özür dilemeye çalışıyorsun. Bunu da yalanla yapıyorsan, özrün kabahatinden büyük oluyor.

Halbuki bu kadar kıvranmak, yalan söylerken açık verip, güvenilmez bir insan imajı vereceğine, tek kelime özür dilerim. Hatalıydım.

 Bitti, başka bir şeye gerek yok…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.