Hava Durumu

Kutlama-ma töreni

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2014 16:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2014 16:54

CHP 91. kuruluş yıldönümü kutlandı. Kutlamada yine coşku yoktu. Demokrasi Meydanı’nda CHP’ye gönül vermişleri bırakın, il, ilçe yöneticileri, seçilmiş meclis üyeleri bile ilgi göstermemişti.

Atatürk’ün en büyük eserlerinden birisi olan Cumhuriyet Halk Partisinde 91 yıl kutlamalarında Demokrasi meydanı miting alanı gibi olmalıydı. Böyle bir günde bu kadar az kişi olması, öncelikle Atatürk’e ihanettir. O meydana gelmeye gerek görmeyenler unutmasınlar ki, sadece delege ziyareti ile seçim kazanılmıyor.

Hani her seçimde aday olarak ortaya çıkan partililer neredeler? Bu kutlamada Genel başkan ya da genel merkezden gelen bir yönetici olsa en önlerde yerlerini alırlardı.  Genel merkezden çaycı bile geldiğinde ağırlama yarışına girenler, partinin kuruluş yıldönümünde neredeydiler? Delegelerin düğün ve cenazelerine katılmayı aksatmayan müzmin adaylar, bu programa katılmayacakta neye katılacaksınız?

Sevgisizlik, CHP içinde o kadar yayılmış ki, birbirleriyle karşılaşmamak için etkinliklere gelmiyorlar. Seçilmişlerden birisi ile ayak üstü sohbet ediyoruz. “İlde basın açıklaması var ama ilçe başkanıyla yan yana gelmek istemiyorum” diyor.

 Genel merkezde yaşanan değişimin il ve ilçe örgütlerinde de yaşanması gerekiyor. Öncelikle partiye heyecan kazandırmak için çalışmalar yapılmalı. Bu sevgisizlik bitmeden partinin yol kat etmesi mümkün değil. Genel seçimlere 9 ay kadar bir zaman varken, bir an önce harekete geçmek gerekiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.