Hava Durumu

Liste şoku... CHP,MHP,HDP, Ahmet Uzer, Veli Kıyak…

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2015 14:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2015 14:23

Liste şoku…

CHP, MHP,HDP, Ahmet Uzer, Veli Kıyak…

 7 Haziran seçimleri için yarışacak olan aday listeleri açıklandı. Listeler açıklandığında en çok eleştiriyi CHP listeleri aldı. Bunun nedenini anlamakta güçlük çekiyorum.Birçok gazete haber yaparken, CHP’de şok liste” başlığı attı. Bana göre asıl şok, AK Parti listesiydi.

CHP listesinde ithal aday yok. Sıralamaya giren tüm adaylar örgütün içinde yer alan isimlerdi.

 CHP milletvekili listesine tarafsız yorum yapan nadir isimlerden birisi AK Parti Eski İl başkanı Ökkeş Eruslu oldu. Eruslu’nun yorumu, benim için çok anlamlıydı.

Eruslu,  “En zor zamanlarında CHP 2, MHP 1 çıkardı. Şimdi adaylar daha güçlü. CHP’de eski iki il başkanı var. MHP’de yine güçlü isimler var. HDP’de Celal Doğan gibi güçlü bir isim var. Antep’te muhalefetin adayları da güçlü. İyi bir çalışma yapmışlar” derken, CHP’li üyeler listeyi beğenmiyor. Bana göre CHP listesinin tek eksiği seçilebilir bir sıradan, kadın adayın olmamasıdır.

Ak parti listesine bakacak olursak;Ahmet Uzer, AK Parti kurucu üyelerinden eski milletvekili, 2 dönem il başkanlığı yapmış, Gaziantep’te Ak Parti oylarını Türkiye ortalamasının üstüne çıkaran bir il başkanıydı.Ak Parti listesinde yer bulamadı.

Veli Kıyak, Ak Partinin kurucu üyelerinden il yöneticiliği yapmış, aday adaylığı döneminde neredeyse elini sıkmadığı esnaf, vatandaş kalmamıştı. Ak Parti listesinde yer bulamadı.

Mevcut milletvekilleri Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu liste dışı kalırken, partinin çalışkan milletvekillerinden Ali Şahin, arka sıralarda yer bulabildi.

 Ak Partili adaylar içerisinde Gaziantepliyle aynı endişeleri taşıyacak, eşi, dostu, ailesi Gaziantep’te olan isimler vardı. Ve onlar Gaziantep’e hizmet etmek için sıralamada olmalıydı. Ak Parti listelerinde seçilecek noktalarda yer bulan 4 ismin Gaziantep’le ilgisi yok. Gaziantep için endişe yaşamayacaklar,Gaziantepli o isimlere ulaşamayacak.

MHP çok akılcı liste yaptı. HDP listelesinde kadına en çok yer veren parti oldu. Gaziantep adayı ise Celal Doğan, marka olmuş bir isim üzerine yorum yapmaya gerek yok. 7 den 70’e herkesin tanıdığı bir isim olduğunu biliyoruz. Muhalefetin listeleri gerçekten güzel, sandığa nasıl yansır, bunu 8 Haziran’da görmüş olacağız.

O nedenle muhalefet listesini eleştiren sevgili arkadaşlarıma sesleniyorum. Gaziantep’ten seçilecek vekillerin, Gaziantep’in insanı ve her zaman ulaşacağı isimler olması gerektiğini unutmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.