Hava Durumu

Meclis üyesi seçimi

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2014 15:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2014 15:33

Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Tüm partilerde belediye başkan adayları köylerde ve mahallelerde çalışmalarına başladılar. Gözlemlediğim partilerde çalışmalar biraz ağır gidiyor. Herhalde meclis üyeleri de netleştikten sonra çalışmalar biraz daha ağırlık kazanacaktır.

Partiler adaylarını belirledi, sıra meclis üyelerini belirlemeye geldi. Ak partide 542 aday adayının başvurusu olduğu il başkanı tarafından açıklanmıştı. Ak Parti de meclis üyeliklerinin durumları  merkez yoklaması değerlendirmeleri sonucunda belirlenecek.

CHP, en demokratik yöntemi   seçti ve  belediye meclis üyesi adaylarını 9 Şubatta eğilim yoklaması ile belirleyecek.

MHP  belediye başkan adayları ve ilçe yönetimleri ile birlikte meclis üyelikleri için atama yapacak.

 Belediye meclis üyelerinin belirleneceği şu günlerde, karar verirken biraz daha sağduyulu davranmak gerektiğini düşünüyorum. Şehrine katkı sunacak insanların mecliste toplanması çok önemli. Hangi partiden olursa olsun. Şehrine katkı sunacak, insanların seçilmesi gerekiyor.

Belediye meclis üyelerini belirlerken, duygusal davranmamak gerekiyor. Ben gazeteci olarak; her ay iki ilçe birde Büyükşehir belediye meclislerini takip ediyorum. İktidar meclis üyeleri,  bazı yanlış uygulamalarda bile itiraz etmiyor. Olaylara, meclis üyesi ya da Gaziantep’te yaşayan bir kişi olmanın dışında, parti üyesi gibi yaklaşıyor. Birebir konuşmalarda kararın yanlış olduğunu düşündüğünü söylerken, toplantı salonunda grup kararına uyuyor. İktidar meclis üyesi olmanız tüm kararları onaylamanız anlamına gelmiyor.

Muhalefet meclis üyelerine geldiğimiz zaman ise, itirazlar geliyor. Niçin itiraz ettiklerini açıklıyorlar. Ama bunun yanında seçimlere az bir zaman kala, sırf konuşmak için söz alanlar oluyor.

Şehitkamil belediye meclisinin birinci oturumunda gecekondulardan söz edildi. Benim bildiğim kadarıyla bir yerin gecekondu sıfatını kazanması için hazine arazisi ya da orman arazisi üzerine yapılmış olması gerekir.  Gaziantep’te hazine yada orman arazisine yapılan evler yoktur.Yani Gaziantep’te gecekondu yoktur. Gaziantep’te kaçak yapılaşma var. Kentsel dönüşümle de gecekondular değil, kaçak yapılar yıkılıyor.

Meclis üyesi olacak kişinin gecekondu ile kaçak yapı arasındaki farkı bilmesi gerekir? Yanılıyor muyum?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.