Hava Durumu

Neden açıklanmıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2017 17:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 17:23

2017 yılında 38 bin öğrenci sıfır çekti. Üniversite giriş sınavları bir anlamda eğitim sistemimizin aynasıdır.

Önceden sınav sonuçları açıklandıktan sonra illerin sıralaması açıklanırdı. Gaziantep, genelde son sıralarda yer alırdı. Artık illerin başarı sıralaması açıklanmıyor. Biz de son yıllardaki ilimizin başarı sıralamasını öğrenemiyoruz.

Sanayisi ile övündüğümüz Gaziantep eğitimde gereken yerde değil.

Okul arazileri, ticari alanlara çevrildiği sürece,okul yaptırmak isteyen hayırseverlere arazi tahsis edilmediği sürece Gaziantep eğitimde hak ettiği yeri hiçbir zaman bulamayacak gibi görünüyor.

Şimdi  herkesin şapkasını önüne koyup, bir kez daha düşünmesi gerekiyor.

Siyasetçiler, valiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine sesleniyorum, kentimize sahip çıkalım. Kentin eğitim seviyesi ne kadar yükselirse, yaşam kalitesi o kadar artar.

Eğitim camiasına göz atacak olursak, çalışan çalışıyor. Çalışmayanlarsa göreve nasıl paraşütle geldilerse, o şekilde devam ediyorlar.

 Kentte eğitim yerlerde sürünüyor, bu kimin umurunda ki! Arkası güçlü olsun yeter

Güneydoğu’da terör olayları yüzünden yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalan öğrencilere, yurtdışından gelen sığınmacılara tanınan hakların milyonda biri bile sağlanmadı...

Bu yıl, 2 Milyon 265 bin 844 adayın başvurduğu sınava 2 milyon 162 bin 895 aday katıldı. Sınava 102 bin 949 aday katılamadı. Geçen yıl başvurup da sınava katılmayan aday sayısı 61 binken bu yıl 102 bine yükseldi. Uzmanlar bunun gerekçelerinden birinin 15 dakika kuralı olduğunu söylediler.

YGS’de 150 barajını kız adaylar 88,6, erkek adaylar ise 82,58 oranında geçti. 180 Barajında ise kız adaylar 73,72 erkek adaylar ise 66,04 oranında başarı yakalayabildiler.

Bakın genel anlamda, bazı istatistiki bilgilerden eğitimin durumunu analiz edebiliyoruz. Peki bunlar şehirler için neden açıklanmaz?

Gaziantep’teki öğrencilerin durumu kamuoyundan neden saklanır?

Ne sakıncası olabilir?

Anlayan varsa beri gelsin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.