Hava Durumu

Neden Cumhuriyet’e düşman olunur ki..?

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 00:04

Cumhuriyet’e neden düşman olunur. Bunu bir türlü aklım almıyor. Nedir cumhuriyet?

Andımızdır, İstiklal Marşımızdır, özgürlüğümüzdür, yaşam tarzımızdır. Ümmet olmaktan çıkıp, birey oluşumuzdur.

Bunun kime ne zararı var?

Cumhuriyet’in suçu, Özgür olmak, herkesin aynı eşit haklara sahip olması, kadın olduğu için ikinci sınıf insan muamelesi görmekten kurtarmak mı?

Özgürce, istediğin gibi yaşamak ne güzel değil mi? Farkında mısın Cumhuriyet kurulması için verilen mücadeleyi, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Kadın, erkek özgür olmak için omuz omuza mücadele etmiş. O dönemde çekilen acının farkında mısın?

Görüyor musun bir elinde sancağı bir elinde süngüsüyle seni, senin geleceğini koruyan dedeni? Çanakkale’ye gittiğinde o havayı çok daha iyi anlıyorsun.  Arkanda toz duman bir özgürlük kavgası izleri görüyorsun. Bastığın her toprak parçası, binlerce insanın kanıyla sulanmış, eşlerini, çocuklarını, ana babalarını bırakıp cepheye koşan fedakar insanların kanlarıyla.

O nedenle istiklal marşımızda hatırlatılır. “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme”

İşte gördüğün dikenli yol, seni bu gül bahçesine getiren, ayaklarını yere sağlam bastıran yoldur.

Şimdi  otur ve düşün. Ne acılar, ne çileler çekilmiş şu uğurda. Biraz da özgür olabilmek için, düşündüklerimizi kısık sesle söylememek için ne savaşlar verilmiş Anadolu'nun dört bir yanında. Dedeni askere yollarken bir damla bile gözyaşı dökmeyen mert annesini düşün. Kimsenin ne dediği seni ilgilendirmesin. Kulaklarını kapat bağnaz düşüncelere ve senin yolunda gördüğünün tut elinden. Ama sakın unutma arkada yaşanmışları. Geçmişini, tarihini…

Kolay kazanılmayan bir cumhuriyetin çocuklarıyız. Korumak istiyorsan cumhuriyetini hiç durma. Bilmediklerini araştır, bilmediğini öğren. Yükseklere çek al bayrağı, tutabildiğin kadar yüksek tut İstiklal Marşı'nı okurken sesini. Cumhuriyeti böyle koruyabilirsin, boş boş cumhuriyetçiyim diye bağırarak değil.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.