Hava Durumu

Nedir bu Atatürk düşmanlığı…

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2017 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 00:12

 

Ak Parti Hükümeti’nin  “Milli Eğitim” ile ilgili gerçekleştirdiği yıllık yap-boz uygulamaları devam ediyor. Hemen hemen her yıl alt-üst edilen müfredatlar dolasıyla ders kitapları da yeniden basılıyor. Bu yıl da yine değişiklikler yapıldı.  Ders kitaplarından, Evrim teorisi, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümleri çıkarıldı.

Efendiler, unuttuğunuz bir şey var. Atatürk’ü ders kitaplarından çıkarabilirsiniz de, kalplerden, beyinlerden nasıl çıkaracaksınız.

İktidarın, Atatürk'e, İsmet İnönü’ye olan yaklaşımları belli. Ancak yönetmelikte sırf Atatürk ismi geçiyor diye vatanını milletini sevmek, ahlaklı, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmek gibi bölümleri niye toptan çıkarırsın ki? Amaç ne? Eleştiri kültürünü şiddetle birleştirmiş, tartışma kültüründen yoksun, çok bağıranın haklı sayıldığı hoşgörüsüz bir kuşak yetiştirmek mi?

Öyle ki, bu yıl kitaplarda, yoğurdun Türklere ait bir besin olduğu anlatılıyor. “Türkler gayet az yerler. Sofra zevkine pek az düşkündürler. Bir parça ekmekle beraber tuz, soğan ve yoğurt bulurlarsa yemek için başka şey aramazlar” denilerek Türklerin beslenme alışkanlıklarından bahsedildi. Lokumun çikolata kültürünün tahtını sarstığı ve dünyada en fazla çayın Türkiye’de tüketildiği de ders kitaplarında yer bulabildi.

Öğrencilere, “ İnternette hastalıklara karşı tedavi yönteminin araştırılıp uygulanmaya çalışılmasının yanlışlığı üzerinde duruldu. Sanal dünyanın tehlikelerine geniş yer verildi. Sanal ortamın getirdiği tehditler arasında, şifre ve kişisel verilerin korunması, “Bu mesajı 10 kişiye gönder, şans kapını çalacak” gibi e-postalara kulak asılmaması gerektiği, virüslü dosya indirmeme yolları, internet ortamındaki alışverişlerin güvenirliği hakkında açıklamalar yer verildi.( Kaynak: Atatürk ders kitaplarından çıkarıldı, yerine bunu koydular! )

Bu kadar gerekliliği tartışılacak bilgiler kitapta yer bulurken, 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümleri çıkarıldı.

Ne yapılmaya çalışılıyor? Nedir bu Atatürk düşmanlığı diye sormadan geçemeyeceğim. Dünya liderlerinin hayran olduğu, örnek aldığı bir lider Mustafa Kemal Atatürk, nedense ülkemizde hazmedilemiyor.

Yeni Türk Devleti ile Ankara Antlaşması’nın imzalanması nedeniyle; “Bizi arkadan vurdu, dağ başındaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaştı” diyenlere Fransız Başbakanının Mecliste verdiği cevap: Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O’nun tüm askerleri burada olsalardı, teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.” diye cevaplamıştır.

Fidel Castro’dan Atatürk’e olan hayranlığını “Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk'ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun'la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. Ona ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın.” sözleriyle dile getirmişti.

Herkesin örnek aldığı, takdir ettiği, saygı duyduğu ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk için biz ne yapıyoruz. Biz ders kitaplarımızdan çıkarıyoruz.

Yapmayın, Allah aşkına…

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.