Hava Durumu

… neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2022 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 08:48

“…. neler oluyor?”  klasik başlıktır. Haberine dikkat çekmek, ilgi uyandırmak istersen, böyle bir başlık atarsın. Ben de bugün bunu köşe yazımda deneyeyim istedim. Bakalım dikkat çekebilecek miyim?

Gerçekten neler oluyor?

Sokağa çıktığınızda karşılaştığınız 10 kişinin 7’si mülteci. Alınan göçlerle şehir dokusunun bozulduğunu kabul etmeliyiz. Belli bölgelere bakıyorsunuz tabelalar, işletmeler mültecilere ait. Onlar da kendilerince haklı. 10 yılı aşkın zamandır ülkemizdeler, kendi düzenlerini kuruyorlar.

Buna itirazım yok. Ama kendi kültürlerini şehrimize, ülkemize taşımalarını doğru bulmuyorum. Bunun için önlemler alınmalı.

**

Sonra geliyoruz. Gaziantep’te silahla yaralama, öldürme, kavga ve intiharlar arka arkaya yaşanmaya başladı. Şehir şehir olmaktan çıktı. Silahlar patlıyor. İntiharlar oluyor. Bu yaşanan olumsuzluklar, şehrin adına gölge düşürüyor. Kentin bileşenlerinin, bu konuda da kafa kafaya verip, ortak akılla bir çözüm üretmesi gerekiyor, diye düşünüyorum.

Bu şehir için yapılan bu kadar güzel yatırımlar, projeler var.

Şahinbey belediyesinin kendi öz bütçesi ile yaptığı on şeritli yol, sosyal tesisler, kongre merkezleri, Şehitkamil belediyesinin yaptığı nitelikli kütüphane, Sanat ve Kongre merkezleri, spor tesisleri, bu tesisler meyvelerini vermeye başladı. Gaziantep futbol dışındaki sporlarda gayet güzel işler çıkarıyor. 

Büyükşehir Belediyesinin projeleri sadece ülkemizde değil, yurt dışında kabul görüyor. Gastronomi şehriyiz, müzelerimizle örnek bir şehiriz, yeşil enerji projesi Avrupa’da kabul gördü v.s.

Tabii arada siyaseti işe sokup,  çok güzel projeleri çöp ettikleri de olmuyor değil!!!

Gaziantep, ortak akılla proje yapmaya uygun bir şehir.

Kent bileşenleri Gaziantep söz konusu olunca hemen tek yürek olabiliyor. Bu açıdan şanslıyız.

Yeter ki bir olabilelim, el ele verebilelim…

İşte o zaman “Gaziantep’te neler oluyor”un cevabı;

“Çok güzel şeyler oluyor” olacak…

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.