Hava Durumu

“Parklarını alıp, nefessiz bırakmayın”

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2013 17:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2013 17:21

Dün Çamlık Parkı’nda yapılan eylemde mahalleli kadınlar, “parkımızı elimizden almayın” diyorlardı.

CHP il ve ilçe örgütlerinin düzenlediği “Çamlık’ta ağaç kesimine hayır” eyleminde kadınların sesinin daha çok çıktığı görüldü.

Eylemden 10-15 dakika önce Çamlık Parkı’na gittim. Kadınlar ve yaşlılar orada yemeklerini yiyip, çaylarını içiyorlardı. Çocuklar özgürce bisikletle parkın içinde dolaşıyordu.  Yaşlı amcalar ağaçların altında tatlı tatlı sohbetlerini yapıyordu.

**

Düztepe’yi, Kıbrıs Mahallesi’ni anlatmaya gerek yoktur. O mahallelerle ilgili herkesin fikri vardır.  Etrafa şöyle bir baktığınızda dar sokaklardan oluşan, yan yana dizilmiş evleri görürsünüz.

Eylemlerde mahallenin yaşlıları, kadınları ve çocukları CHP örgütüne destek verdi. Çünkü o parkın yok olması en çok onları ilgilendiriyordu. O parkın yok olması, onların daracık sokaklara mahkum olması anlamına geliyordu.

Mahalleli kadınlarla röportajlar yapıldı. Kullandıkları cümleler birbirine çok yakındı;

“Parkımızı elimizden almayın. Biz burada nefes alıyoruz.”

**

Diğer taraftan mahallenin erkeklerinin büyük bir çoğunluğu parkın hemen karşısında yer alan kahvehanede kağıt oynamayı daha uygun görmüşlerdi. Orada kesilecek ağaçların olması, o güzel yeşilliğin yok olması onları ilgilendirmiyordu.

Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Erkek nerede olsa dinleneceği, nefes alacağı yeri bulur. Ama kadınlar ve çocuklar için bu mümkün olmuyor. Sayın baylar sizleri de biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yeşil alanın yok olması, çocuklarınızı ana caddelere veya dar sokaklara mahkum ediyor. Yaşlı anne babanızı da evlere…

Biraz daha duyarlı olmanın zamanı gelmedi mi?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.