Hava Durumu

Şahin farkı…

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2018 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 00:08

Aile ve Sosyal Bakanlığı kurucu bakanı iken, yaptığı projelerle dikkat çekmişti. Bu projelerden birini de Gaziantep’te uygulamıştı Sayın Şahin, “Gelin Etmeyin Okula Gönderin” kampanyası büyük ses getirdiği gibi bu proje aynı zamanda ödüle layık görülmüştü.

Şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı “Okuma-Yazma Seferberliği” Gaziantep’te başladı. İnanıyorum ki, bu projenin en başarılı olacağı illerden birisi Gaziantep olacak.

Çünkü Bakan Başkan, bu işe el attıysa mutlaka başarı gelecektir. Sayın Şahin Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı iken, her yerdeydi. Kim mağdursa onun yanındaydı. Projeler üretiyordu.

Şimdi ki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız nerede? Her gün çocuk istismarı, kadın ölümleri haberleri gelirken, kendisi hangi mağdurun yanına gitti. Ne tür bir proje başlattı bilen var mı?

Yada din adamı kisvesi altında saçma sapan açıklamalar yapan zata söyleyecek bir iki kelimesi yok mu?

Sahi, İstanbul’un göbeğinde çocuk yaşta anne olan çocuklarla ilgili ne yaptı? Bu durumu ortaya çıkaran memurun görev yerinin değiştirilmesi dışında yapılan yasal bir işlem var mı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan hanımefendi, bu çocukların aileleriyle irtibata geçti mi? Çocuk gelinlerin hangi sosyal yapıdan geldiğini araştırılmasını istedi mi? Bunlarla ilgili bir haber gelmiyor aklıma?

Ama bakın Sayın Bakanımızı nasıl hatırlıyoruz.

Birçok haber sitesinde ve televizyonların ana haber bültenlerinde yer alan haberden kısa bir hatırlatma yapayım. AKP Grup Toplantısında yaşanan gerilim dolu anlar, olaya Bakan Kaya'nın da dahil olmasıyla devam etti. Toplantılarda genellikle Bakan Soylu'nun oturduğu koltuğun yanına gelen Kaya koltukta oturan kişiye "Ben oturacağım, geç şuraya!" ifadelerini kullandı.

Sayın Bakan, keşke Grup Toplantısında koltuk derdine düşeceğine, görev alanıyla ilgili sorumluluklarının peşine düşse ve bu haberlerle gündeme gelseydi.

Ah Fatma Şahin ahh, bakanlığı kurdunuz ama sizden sonra o koltuğu dolduracak bir Bakan gelmedi.

Eminim sizde bu manzaraları üzülerek takip ediyorsunuzdur. Ne de olsa O bakanlık sizin emeğinizin eseriydi.

Bir nevi çocuğunuz gibi…

Yazık, çok yazık…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.