Hava Durumu

Sam mahalle mi? Köy mü?

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2015 16:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 16:18

Sam mahalle mi? Köy mü?

Sam sakinlerinin hizmet alamamaktan şikayetçi. Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyesine ateş püsküren Sam sakinleri  “Burası, Şahinbey Belediyesinin elinde olsa cennet olurdu” diye düşünüyor.

Bunu söylemekte de haksız değiller. Cumartesi 2 saate yakın Sam mahallesinin sokaklarını gezdik. Mahalle demeye bin şahit ister. Vatandaşlar kanalizasyonun aktığı yeterleri gösterdiler. Daracık bir boru, 10 bin nüfuslu bir mahalleyi idare etmesine imkan yok.Etrafa yayılan kötü kokulara biz fotoğraf çekerken katlanamadık. Ama insanlar o kokuyla yaşamak zorunda.

Büyükşehir yasasından sonra mahalle olan Sam köyü sakinleri, mahalle olmaktan memnun değiller. Hala Celal Doğan’ın büyükşehir belediye başkanı olduğu zamanda yaptığı hizmetlerle yaşadıklarını öne süren Sam mahallesi sakinleri, “Keşke mahalle olmasaydı da köy olarak kalsaydık” diyorlar.

Sam mahallesinde sokakları gezerken şahit olduğumuz bir diğer konu ise yollar. İki araç karşılaştıysa geçmeleri bir hayli zaman alıyor. Tabi bu arada arkada yığılmaların olması da cabası. Zaten yollarda yaya birinin yürümesi, bir kişinin çocuğunu bakkala göndermesine imkan yok. Park olmak için ayrılan alan servis araçlarına otopark olmuş.

Aradan geçen zamanda Sam her ne kadar Büyükşehir Belediye yasasına göre, mahalle olduysa köy havasından çıkamamış. Vatandaşların dediğine göre,  Celal Doğan’dan sonra Sam’a hizmet gitmemiş. Asfalt Celal Doğan zamanında yapılmış, insanlar “Celal Doğan’dan Allah razı olsun” diye bahsediyor.

Vatandaşlar,” en çok oyu aldılar. Buraya hizmet etmiyorlar” diye sitem ediyor.Daha ne istiyorlar diye soruyorlar. Ayrıca  Sam sakinleri  “burası Şahinbey Belediyesine bağlı olsa cennet olurdu” demekten de geri kalmadılar.

Sam mahallesinde konuştuğumuz kadınlar, “bizim çocuklarımız pis kokulu sokaklarda ve cadde üzerinde oynuyorlar. Fatma bacımızı, gelip çocuklarımızın oynadığı yerleri görmesini istiyoruz. Belki burayı görünce, bizim çocuklarımız içinde anne şefkatini gösterir” dediler.

Elçiye zeval olmazmış. Büyükşehir ve Şehitkâmil Belediyesi yetkililerinin başta imar, trafik ve alt yapı olmak üzere Sam’a el uzatması gerekiyor.

Sam sakinlerinin bir isteği de Sam’ın imarına engel olan Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar’ı da burada yaşanan sıkıntıyı görmek için mahalleye davet ediyor.Sam’ın imar sorunu çözülmezse Bölge idare Mahkemesine gideceklerini de net bir şekilde dile getirdiler.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.