Hava Durumu

Sam, Randevu, İmar

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2015 16:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2015 16:31

 

Sam mahallesinin sorunlarını dile getirmeleri için bir heyet oluşturuldu. Bu heyet yaklaşık bir aya yakın bir zamandır Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den randevu bekliyor. Ama hala randevu verilmedi.

Sam’ın da bir kısmı imara açıldı. Fakat orada da sıkıntı var. Yapılaşmaya en müsait yer imara açılmadı. Vatandaş zenginlerin ve Ak partililerin arazilerinin bulunduğu yerlerin imara açıldığını, vatandaşa ait alanların imara açılmadığını, bu nedenle mahalle olmalarına rağmen hizmetlerden yararlanamadıklarını dile getiriyorlar.

Sam mahallesi sakinleri, seçim öncesi Sam’ın imara açılacağına dair söz veren Fatma Şahin’in bu sözünü yerine getirmesini beklediklerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Bugün gazetemizin haberlerinden birisi Yamaçtepe’de Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından yapılan imar tadilatına CHP ‘nin Şahinbey Belediye meclis üyeleri Yılmaz Kireç ve Hasan Şencan belediyecilik ilkelerine uygun olmadığı ve emsal teşkil edeceği için itiraz etti.

Sam mahallesi imara açılmasını bekliyor. Yamaçtepe imara açılıp, imar değişikliği bile yapılıyor. Bu kararlar alınırken, belirli bir sistem düşünülerek yapılmıyor mu? 3 ay önce nüfus yoğunluğu, sosyal donatı vs. gibi hesaplamalar yapıldıktan sonra verilen yoğunluk, birkaç ay sonra arttırılıyor. Ama bu tüm vatandaşları ilgilendirmiyor. Belediye mülkü ve bazı vatandaş mülklerine özel tadilat yapılıyor. Bu haksızlık değil mi?

Diğer taraftan, Sam mahallesinde yaşanan alanda imar değişikliği yapılmadığı için rahatsızlar. Sam köy iken Şehitkamil’in mahallesi oldu. Ama orada yaşayan insanlar şehirde yaşadıklarını düşünmüyor. Şehir merkezindeki bir mahallenin aldığı hizmeti alamıyorlar. O zaman neden Sam merkez mahalle yapıldı? Köy olarak kalsaydı.

Ayrıca burada yaşayan vatandaşlara hizmet verilemiyor. Bir aydır randevu neden verilmiyor? En azından Sam halkının oluşturduğu heyet gelip, sorunlarını anlatsınlar, çözüm yolları konuşulsun. Bu da mı çok zor?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.