Hava Durumu

“Sarı öküzü verdiğimiz gün kaybettik”

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2014 13:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 13:02

Basın sektörü sürekli kan kaybediyor. Etrafımıza baktığımızda günlük gazeteler, haftalık gazeteler ayrımı yapılıyor. Seçimlerden önce siyasiler bu ayrımı yapmadılar. Herkesle iyi geçindiler. Seçimler bitti. Basına şekil verme sürecinde düğmeye basıldı.

İnsanların canı yanıyor ama bana “dokunmayan yılan bin yaşasın” deyip geçiliyor.

Alman din adamı Martin Niemöller; “Naziler Komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü Komünist değildim. Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim. Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim. Benim için geldiklerinde, sesini çıkartacak kimse kalmamıştı” diyor.

Bizim durumumuzda biraz sarı öküzün hikâyesindeki gibi ilerliyor.

“Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış.

Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış, tatlı dille konuşmaya başlamış: “Öküz efendiler. Buraya özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz’de. Onun rengi sizinkilerden farklı, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım.”

Lider Boz Öküz ve heyeti aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz’’ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Aslanlar yine aynı yöntemle gelip, Uzun Kuyruk’u istemişler. Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk’’u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış.

Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, “Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı?

 Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük” diye sormuş. Boz Öküz, Benekli Öküz’’ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli “Biz” demiş, “Sarı Öküz’’ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı..”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.