Hava Durumu

Seçim alanı izlenimlerim..

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2014 19:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2014 19:51

 

Dün ülkemizde seçim heyecanı yaşandı. Sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için insanlar yollara düştü.

Bazı bölgelerde çatılardaki saclar uçtu. Bir haftadır yaz günü gibi olan hava seçimin çekişmesini göstermek ister gibiydi. Buna rağmen insanlar oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde yollara dökülmüştü. Esen  sert rüzgar bile oy kullanmaya gitmekten alıkoymadı. 

Güneykent, 23 Nisan ve Yeditepe mahallesinde görevliydim. Sabahın erken saatlerinde sorumluluk alanımdaki okulları ziyaret etmeye başladım. Belirli bir düzen içerisinde herkes  vatandaşlık görevini yerine getiriyordu. 

Tüm partilerden, adaylardan oy kullanma saatinin 07:00 ila 16:00 arasında olacağı uyarısı gelmişti. Facebooktan bu saatler paylaşıldı. Sandığın kapanmasına 10 dakika kalasıya oy kullanmaya gelen insanlarda vardı.  Telaş içerisinde oyunu kullanacağı sandığın yerini arıyorlardı.

Neden her şeyi son dakikaya bırakıyoruz?

Bu seçimlerde dikkat çeken bir olayda; iktidar partisi her zaman bir düzen içerisinde olurdu. Ama muhalefet partilerinde sandık başları genelde boş  kalırdı. Sandığa sahip çıkma konusunda bu defa bütün partiler hazırlıklıydı.

Facebook’ta dolaşan dedikodu gerçek oldu. Sandıklar açıldıktan, yaklaşık 2 saat kadar sonrasında Adliye’de elektrikler kesildiği haberleri geldi. Elektrik kesintisi haberi gelince adaylar adliye yolunu tuttu.

Yazımı yazdığım saatlerde henüz kesinleşen bir sonuç yoktu. Seçimlerle ilgili değerlendirmeleri yarın ki yazımda yapacağım.Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.