Hava Durumu

SESLERİ DUYULACAK MI?

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2020 04:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 04:08

 

Önceki gün kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamayla LGS ve YKS sınav tarihleri belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin, üniversite adaylarının ve velilerinin değişmemesi yönündeki onca ısrarına rağmen bir ay öne alınması tepkilere neden oldu.

Twitter’dan binlerce yurttaş, “sandıkta görüşürüz” başlığı altında tepkisini dile getirdi. Sınava girecek öğrenciler sesimizi duyun imza kampanyası başlattı.

Tepkiler yükselince Cumhurbaşkanımız, Twitter’dan öğrencilere sabaha karşı saat 04.00’te “2020 YKS, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170’e çektik” açıklaması yaptı.

Öğrencilerin mesajı neydi?

“Aceleyle alınmış bir karar sebebiyle yüz binlerce arkadaşımızın canı tehlikeye atılsın istemiyoruz! Salgının etkisi zayıflatılmadan, sadece ‘takvim’e uymak için bir yeni pandemi dalgasına dahi sebep olabilecek şekilde erken bir tarihte sınava girmek istemiyoruz! Tüm planımızı daha ileri bir tarihe göre yapmışken, bir anda altüst olmak istemiyoruz! Göz göre göre yüz binlerce gencin hayatının tehlikeye atılmasına izin vermeyin, sesimizi duyun.’’ diyorlar.

Yani öğrencilerin salgın hastalığa yakalanır mıyız? Endişesi yaşıyor.  Barajın düşürülmesi, umurlarında değil. Zaten hedefi olan öğrenciler için barajında bir önemi yok.

Barajın düşürülmesini de çok desteklemiyorum. Barajın 170’e düşürülmesi vakıf üniversitelerinin doluluk oranını arttıracak. Üniversite mezunu işsiz sayısı artacak. Tabii sınav süresinin 135 dakikadan 165 dakikaya uzatılması güzel ve doğru bir yaklaşım. Önceki yıllarda sınava giren birçok öğrenci zamanını yetiştirememekten şikayetçiydi. 

Sınav tarihleriyle bu kadar oynanması öğrencileri strese soktu. Hükümet bir yandan ekonomiyi düşünmek zorunda…

2020 eğitim açısından kayıp bir yıl

Sürece bakınca;

Veliler, “sandıkta görüşürüz”

“Öğrenciler sesimizi duyun” diyor.  

Sesleri duyulacak mı?

Bu saatten sonra biraz zor…

Planlı ve programlı çalışmaya devam…

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.